Brown zit achter Aston Martin aan: 'Zo hard mogelijk blijven pushen’ Formule 1
Formule 1

Brown zit achter Aston Martin aan: 'Zo hard mogelijk blijven pushen’

Brown zit achter Aston Martin aan: 'Zo hard mogelijk blijven pushen’

McLaren staat voor een opwindende uitdaging, terwijl ze vastbesloten zijn Aston Martin in te halen in het constructeurskampioenschap. Het team heeft de afgelopen races sterke prestaties geleverd en ziet de kloof met hun rivalen langzaam maar zeker kleiner worden. Hoewel Aston Martin het begin van het seizoen zich erg sterk vertoonde, zijn de rollen van de twee teams het tweede deel van het seizoen omgedraaid.

McLaren-CEO Zak Brown uitte tegenover Motorsport.com zijn tevredenheid over de recente resultaten van McLaren en benadrukte het belang van hun voortdurende inspanningen. ‘Het team heeft opnieuw een geweldige race gereden en het is fantastisch om Oscar (Piastri, red.) voor de eerste keer op het podium te zien’, zei hij. ‘Beetje bij beetje halen we Aston Martin in in het constructeurskampioenschap’, voegt de McLaren-CEO hieraan toe.

Terwijl het seizoen zich in de eindfase begeeft, wordt de strijd om de vierde plaats in het teamklassement steeds intenser. Brown erkende dat het gaat afhangen aan de laatste paar races en benadrukte het belang van consistentie: ‘Het wordt een hele spannende strijd in de resterende races van het seizoen, maar we moeten blijven doen waar we nu mee bezig zijn. Hopelijk kunnen we het seizoen op de vierde plaats in het teamklassement afsluiten.’

Het seizoen goed afsluiten: 'Sommige circuits zullen beter gaan en andere slechter'

McLaren laat zich de laatste paar races van zijn sterkste kant zien. Hoewel het team dit jaar misschien niet altijd goed heeft gepresteerd, is Brown optimistisch over de progressie van het team: ‘Het is duidelijk dat we dit jaar niet voorop hebben gestaan, maar beetje bij beetje zijn we het gat aan het dichten.' Brown prees ook de prestaties van de jonge coureur Oscar Piastri, die voor het eerst op het podium stond. Hij benadrukte het leerproces van de talentvolle coureur, die nog nooit eerder op het veeleisende Suzuka-circuit had geracet.

Of McLaren Aston Martin gaat kunnen inhalen, hangt allemaal af van de prestaties van het team de komende paar races. De vraag is of ze deze topvorm kunnen aanhouden. ‘Ik hoop dat we het goed doen in de volgende Grand Prix van Qatar’, voegde Brown toe. ‘Ik weet zeker dat we in alle resterende races snel zullen zijn, maar sommige circuits zullen beter gaan en andere slechter. Ons hoofddoel is om zo hard mogelijk te blijven pushen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws