Horner in de wolken na winnen kampioenschap: 'Een ongelooflijke prestatie' Formule 1
Formule 1

Horner in de wolken na winnen kampioenschap: 'Een ongelooflijke prestatie'

Horner in de wolken na winnen kampioenschap: 'Een ongelooflijke prestatie'

Na een seizoen vol dominantie heeft Red Bull Racing afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Japan het felbegeerde constructeurskampioenschap binnengesleept. Het team heeft dit seizoen vijftien van de zestien Grand Prix gewonnen. Teambaas Christian Horner deelde tegenover RaceFans zijn gevoelens over dit uitzonderlijke succes en loofde het harde werk en de toewijding van het hele team.

‘Ik denk niet dat we ooit hadden kunnen dromen van een jaar als dit’, zei Horner. ‘Het is ongelooflijk. Vorig jaar was een zeer sterk jaar voor ons, maar ik denk dat het behouden van dat momentum met de uitdagingen die we hebben gehad, getuigt van alle mannen en vrouwen in het team die onvermoeibaar hebben gewerkt om een auto te produceren die zo competitief is als we hebben gehad.’

Formule 1 staat bekend als een van de grootste teamsporten ter wereld, en het succes van Red Bull is het resultaat van de inspanningen van verschillende afdelingen en ondersteunende functies binnen het team. ‘Iedereen investeert in één ding en dat is de auto. Om het soort auto te produceren dat we hebben en deze resultaten te behalen, is een ongelooflijke prestatie’, benadrukt Horner.

De timing van deze overwinning voegde een extra laag van betekenis toe aan het succes. ‘Het is heel passend dat we het constructeurskampioenschap hebben gewonnen op de 75e verjaardag van Honda. Om het te winnen op het circuit van Honda, in Suzuka in Japan. Ze zijn een fenomenale partner voor ons geweest’, merkt de Red Bull teambaas op. Honda heeft een cruciale rol gespeeld in het succes van Red Bull door het leveren van een krachtige en betrouwbare motor. Hun bijdrage heeft het team geholpen om competitief te blijven gedurende het seizoen.

Kampioen door meer dan alleen Verstappen: 'Het is de combinatie'

Ondanks het dominante seizoen van Red Bull was er één uitzondering: de race in Singapore, waar geen van beide coureurs Q3 bereikte of op het podium stond. Horner beschouwde dit als een herinnering aan het feit dat zelfs het meest succesvolle team soms teleurstellingen kan ervaren in de Formule 1. ‘We vertrokken allemaal uit Singapore wetende dat uiteindelijk de winnende reeks die we hadden, tot een einde zou komen’, vertelt Horner. ‘Het is voor het team onmogelijk om het nog beter te doen dan we al doen. We hebben een ongekende vorm bereikt en hopen dit zo lang mogelijk vol te houden’, voegt hij hieraan toe.

Hoewel Max Verstappen de coureur is die het seizoen heeft gedomineerd, met overwinningen in bijna alle races, benadrukte Horner dat het succes een teaminspanning is. ‘Het is de combinatie van de punten van de twee coureurs die uiteraard het aantal overwinningen hebben geleverd dat we gedurende het seizoen hebben gehad. We hebben er dertien met Max en twee met Checo (Sergio Pérez, red.).’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws