Vasseur positief verrast in Japan: 'We hebben een auto met potentieel' Formule 1
Formule 1

Vasseur positief verrast in Japan: 'We hebben een auto met potentieel'

Vasseur positief verrast in Japan: 'We hebben een auto met potentieel'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, uitte zijn tevredenheid over het verbeterde bandenmanagement van het team op het Suzuka-circuit. Terwijl de introductie van een nieuw pakket hielp, benadrukte Vasseur dat voorzichtigheid op de grid nog steeds de boventoon voerde.

‘Ik denk dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt in het beheersen van de bandendegradatie vergeleken met het begin van het seizoen, maar aan de andere kant zijn we waarschijnlijk een beetje te conservatief geweest, en ik denk dat dat voor iedereen geldt’, gaf de Franse teambaas toe. ‘Op de grid waren we erg bezorgd. We waren te voorzichtig in vergelijking met wat we tijdens de race hebben gezien. Uiteindelijk was alles onder controle tijdens de race. We geloven dat we in dit opzicht een goede stap voorwaarts hebben gezet’, voegt Vasseur hieraan toe.

In het eerste deel van het seizoen was het bandenmanagement van Ferrari niet optimaal, zoals Vasseur erkende: ‘Zeker als we kijken naar het bandenmanagement in de eerste twee races van het seizoen, was dat zeker niet ons sterke punt, laten we zeggen. Toen we naar Suzuka kwamen, op een circuit als dit, liepen we een beetje risico.’

Positief op weg naar het laatste deel van het seizoen

Maar aan het einde van het weekend was Vasseur positiever gestemd. ‘We hebben een auto met potentieel. Bandenslijtage is in dit opzicht een ander verhaal, en we moeten dingen niet door elkaar halen. Maar zeker, het hebben van potentieel is altijd nuttig. Bedenk dat we minder dan een tiende tekortkwamen voor de eerste startrij. Wanneer je verder vooraan start, is het verhaal altijd anders, omdat je schonere lucht hebt en andere voordelen.’

De teambaas van Ferrari wijst erop dat details een enorm verschil kunnen maken en je vaak de concurrenten moeten kopiëren om met ze te kunnen strijden. Vasseur is ervan overtuigd dat het succes van het team het laatste deel van het seizoen ook zal voortzetten. ‘In Monza behaalden we de poleposition met een honderdste van een seconde. Vorige week in Singapore deden we dat met vijf honderdsten, of zoiets. In Suzuka daarentegen misten we de eerste startrij met vijf honderdste. Het zal een kwestie van honderdsten zijn tot aan Abu Dhabi’, aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws