Gasly niet blij na keuze van Alpine en noemt het een 'complete grap' Formule 1
Formule 1

Gasly niet blij na keuze van Alpine en noemt het een 'complete grap'

Gasly niet blij na keuze van Alpine en noemt het een 'complete grap'

De Grand Prix van Japan was voor het team van Alpine een succesvolle race door het behalen van drie punten op het legendarische Suzuka-circuit. Ondanks het goede resultaat verliep de race voor de twee Alpine-coureurs, Pierre Gasly en Esteban Ocon, minder soepel. Gasly, die voorheen voor Red Bull Racing reedt, was gefrustreerd door teamorders die hem dwongen zijn positie af te staan ​​aan zijn teamgenoot Ocon.

Het team, Alpine, verdedigde deze controversiële beslissing door te beweren dat het in het ‘beste belang van het team’ was, maar Gasly liet duidelijk merken dat hij het daar niet mee eens was. Hij uitte zijn ongenoegen met enkele krachtige bewoordingen, wat aangaf dat hij het idee van teamorders op dat moment als een ‘complete grap’ beschouwde.

Het conflict ontstond toen Gasly werd verteld om zijn positie op te geven aan Ocon tijdens de race, wat hem duidelijk dwars zat. Hij vroeg zich af waarom hij een positie zou moeten opgeven, vooral omdat hij geloofde dat hij de snelste van de twee was en Ocon toch zou inhalen op basis van zijn nieuwere banden. ‘Ik geef alles wat ik kan. Waarom zou ik een positie opgeven? Om welke reden?’, zei Gasly tegen media in Japan.

Waardevolle punten voor het team

Ondanks zijn frustratie respecteerde Gasly uiteindelijk de teamorders en liet hij Ocon passeren. Het leverde het team drie kostbare punten op voor het constructeurskampioenschap, maar het veroorzaakte duidelijke spanningen binnen het team. ‘Mijn race was beter en ik zou hem hoe dan ook op het circuit hebben ingehaald omdat ik nieuwere banden had’, laat de Fransman weten.

Teamchef Bruno Famin probeerde de beslissing te rechtvaardigen door te stellen dat ‘het nemen van deze beslissingen nooit gemakkelijk is, maar alle beslissingen worden genomen met het beste belang van het team voorop.’ Deze verklaring vond echter weinig genade in de ogen van Gasly, die zich duidelijk richtte op zijn eigen raceprestaties en snelheid. ‘We hebben als team een goede strategie gevolgd, we hebben met beide auto's het beste werk gedaan dat we konden’, legt Gasly uit. ‘Uiteindelijk begrijp ik de beslissing van het team niet, maar ik heb deze gerespecteerd en Esteban voorbij gelaten.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws