Brundle over Verstappen: 'Hij heeft een kort lontje, maar was eerlijk en niet zoals vorig jaar' Formule 1
Formule 1

Brundle over Verstappen: 'Hij heeft een kort lontje, maar was eerlijk en niet zoals vorig jaar'

Brundle over Verstappen: 'Hij heeft een kort lontje, maar was eerlijk en niet zoals vorig jaar'

Martin Brundle zegt in zijn column bij Sky Sports genoten te hebben van de Grand Prix van Spanje. De oud Formule 1-coureur ziet dat het huidige seizoen vermakelijk is met de nieuwe auto's en zag een boze Max Verstappen toch de Grand Prix winnen. De Nederlander evenaarde daar mee het aantal overwinning van F1-legende Juan Manuel Fangio.

Formule 1-analist Brundle trapt zijn column af door te stellen dat de race in Barcelona veel spektakel heeft gebracht. 'Wat mij betreft surfen we op een geweldige golf van F1-races - zelfs de doorgaans rustige Spaanse GP leverde vier echte leiders op in Leclerc, Verstappen, Pérez en Russell en een flinke hoeveelheid wiel-aan-wiel races en gevaar', zo schrijft Brundle.

Niet de beste overwinning van Verstappen

'Max's 24e overwinning, die de grote Fangio evenaart, was niet zijn beste, deels door een slecht werkende DRS-achtervleugelklep en ook een uitstapje door het grind van bocht 4. De wind kreeg hem daar te pakken. Verder kreeg hij twee keer voorrang van teamgenoot Sergio Pérez', zo gaat Brundle verder.

'Max was duidelijk boos op zijn team over de radio toen de DRS niet wilde werken, waardoor hij de indrukwekkende Russell in de Mercedes niet kon passeren. Dit vertelt ons twee dingen. Hij is de betrouwbaarheidsproblemen beu en hij wil de auto weer in balans hebben. Ten tweede heeft Verstappen nog steeds een relatief kort lontje, zoals we bijvoorbeeld zagen bij de remtest tegenover Lewis Hamilton in Saoedi-Arabië vorig jaar. Hij heeft zijn temperament verder goed leren beheersen in zijn zoektocht naar overwinningen en zijn eerste wereldkampioenschap', is Brundle kritisch.

Gevecht met Russell

'Het was fascinerend om getuige te zijn van zijn eerste echte wiel-aan-wiel gevecht met George Russell, die robuust maar fair verdedigde, en deed dat heel goed. Ik kwam de race stewards op zondagavond tegen en zij waren dezelfde mening toegedaan. George zocht de grenzen op maar overtrad de regels niet. Zijn inhaalbeweging terug langs Max tussen de zeer korte bochten één en twee zal nog wel een tijdje worden herinnerd', zo heeft de analist lof voor zijn landgenoot.

'Russell hield op de een of andere manier Verstappen van zich af in een gevecht om de tweede plaats tijdens de Grand Prix van Spanje. Opnieuw was Verstappen heel zuiver en eerlijk in deze langdurige strijd, meer dan toen hij het vorig jaar opnam tegen Hamilton, wat meer past bij een kampioen. Maar het kampioenschap ligt natuurlijk nog niet voor het grijpen', zo sluit Brundle af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws