Verstappen over DRS-probleem: 'Ik ben niet dom, ik weet wanneer ik op het knopje moet drukken' Formule 1
Formule 1

Verstappen over DRS-probleem: 'Ik ben niet dom, ik weet wanneer ik op het knopje moet drukken'

Verstappen over DRS-probleem: 'Ik ben niet dom, ik weet wanneer ik op het knopje moet drukken'

Christian Horner snapte dat Max Verstappen gefrustreerd achter zijn stuurtje zat toen zijn auto kampte met DRS-problemen. Hierdoor kon de coureur van Red Bull Racing niet voorbij George Russell. Uiteindelijk maakte het niet uit voor de Nederlander, aangezien hij alsnog de race wist te winnen. Door een uitvalbeurt van Charles Leclerc pakte hij de leiding in het kampioenschap.

Verstappen was duidelijk gefrustreerd toen hij in gevecht was met Russell. De DRS van de RB18 ging soms wel, maar soms ook niet open. 'Er was gewoon niks wat ik kon doen', wordt de Nederlander geciteerd door Motorsport-Magazin. 'Ik ben niet dom, want ik weet dat wanneer ik een lichtje zie en een piep hoor dat ik op een knop moet drukken. Als de DRS dan niet opent, dan is er duidelijk een probleem. Ik drukte wel vijftig keer op sommige momenten, maar hij opende gewoon niet.'

Gianpiero Lambiase kreeg na een aantal tips dan ook weleens de volle laag. De teambaas van Verstappen kan wel begrijpen dat zijn coureur ontevreden was. 'Hij maakte gewoon al zijn frustraties kenbaar en dat is wel te begrijpen, want hij drukte de knop soms wel vijftig keer in', geeft Horner toe. 'Daar moeten we echt bovenop duiken. De snelheid in de auto was weer goed. Het was heel erg jammer dat Charles uitviel, want ik denk dat het een interessant gevecht had kunnen worden, het tweede gedeelte van de race.'

Horner: 'Ferrari nu ongelukkig'

Na de eerste drie races leek Verstappen de hoop om zijn titel te prolongeren op te geven. Horner bleef daarentegen altijd positief. 'Na een seizoen is er altijd een bepaalde balans. Ferrari was nu ongelukkig en wij waren ongelukkig in Bahrein en Australië. In beide kampioenschappen zit het nu heel erg dicht bij elkaar. Het is nog vroeg in het seizoen en betrouwbaarheid zal een factor blijven gedurende het jaar', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws