Brundle zag Red Bull belangrijk resultaat behalen: 'Ferrari was het hele weekend sneller' Formule 1
Formule 1

Brundle zag Red Bull belangrijk resultaat behalen: 'Ferrari was het hele weekend sneller'

Brundle zag Red Bull belangrijk resultaat behalen: 'Ferrari was het hele weekend sneller'

Martin Brundle zag dat de coureurs van Red Bull Racing een belangrijk resultaat hebben weten te boeken tijdens de Grand Prix van Monaco. Sergio Pérez was het gehele weekend in Monte Carlo snel, waardoor hij teamgenoot Max Verstappen achter zich wist te houden. Ondanks dat de race wel enig spektakel bracht, was het geruime tijd de vraag of de race wel door zou gaan.

Pérez wist in Monaco als eerste over de streep te komen. Met een achterstand van vijftien punten lijkt de Mexicaan een titelkandidaat te zijn. 'In zijn laatste zes races werd hij twee keer vierde, pakte hij een trio van tweede plekken en een fantastische overwinning', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. 'Als hij niet aan de kant hoefde te gaan voor Max Verstappen in Spanje, dan had hij mogelijk slechts een punt achter de leider in het kampioenschap gestaan. Al moet wel gezegd worden dat Verstappen waarschijnlijk had gewonnen op verse banden.'

Verstappen kon het gehele weekend niet tippen aan zijn teamgenoot. Toch was de regerend wereldkampioen content met de uitslag van de race. 'Op de derde plek eindigde Verstappen en hij was verrassend genoeg zeer tevreden. Dat kwam waarschijnlijk doordat hij voor Leclerc wist te eindigen. Max liep het gehele weekend een fractie achter en hij zat daardoor ook achter zijn teamgenoot. Een één-drie is dan een solide resultaat, zeker gezien het feit dat Ferrari duidelijk sneller was.'

Verhitte discussie bij de FIA

De race in Monaco stond gepland voor drie uur, maar het duurde even voordat de auto's onderweg waren. Door de regen werd de start uitgesteld en dat leverde een discussie op bij de wedstrijdleiding. 'Een paar bronnen hebben mij verteld dat er een verhitte discussie was in de kamer van de wedstrijdleiding tijdens de fase dat het stil lag en we geen van allen wisten wat er ging gebeuren. Dit legt uit waarom we zo lang geen informatie kregen en waarom de safety car de baan niet ging verkennen zoals gewoonlijk', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws