Sainz wil Ferrari niet te veel verwijten: 'Pérez had een geweldige race en een beetje geluk' Formule 1
Formule 1

Sainz wil Ferrari niet te veel verwijten: 'Pérez had een geweldige race en een beetje geluk'

Sainz wil Ferrari niet te veel verwijten: 'Pérez had een geweldige race en een beetje geluk'

Carlos Sainz denkt dat Nicholas Latifi ervoor heeft gezorgd dat hij de race niet heeft kunnen winnen. Bij het uitkomen van de pits kwam de Ferrari-coureur achter de Canadees terecht, waardoor Sergio Pérez de leiding in de race over wist te nemen. De coureur van Red Bull Racing wist vanaf dat moment aan kop te blijven, ondanks dat Sainz probeerde om op betere banden een inhaalactie te forceren.

Strategisch gezien had Red Bull het afgelopen weekend aan het juiste eind. Sainz denkt dat hij zonder tussenkomst van Latifi de race had kunnen winnen. 'Dat heeft me gewoon twee seconden gekost', vertelt de Ferrari-coureur in gesprek met Motorsport.com. 'De hele race werd uiteindelijk beslist door die out-lap. Toen ik de pits uit kwam, had ik een beetje last van wheelspin, waardoor Latifi mij kon inhalen. Ik was op dat moment de leider in de race en ik denk dat hij achter me had moeten blijven.'

Sainz wil niet klagen over strategie

De strategie van Ferrari werkte uiteindelijk dus niet. Pérez pakte de leiding van de race na de pitstops van de coureurs om hem heen en die eerste positie stond hij ook niet meer af. 'Ik wil niet te veel klagen', vervolgt Sainz. 'Dit gebeurt soms in sport. Checo was ongelukkig in Jeddah, maar nu had hij een geweldige race en een beetje geluk. Het tij zal vroeg of laat wel weer keren.'

Sainz kon aan het einde van de race weer naar Pérez toe kruipen. De banden van de Mexicaan waren op, maar zelfs met meer snelheid kon de Ferrari-coureur niet inhalen. 'Ik had zelf ook last van graining, dus het was lastig om hem in te halen in de tunnel. Als ik bij het uit gaan van de tunnel later had geremd, dan hadden we allebei uit de race gelegen. Het was verleidelijk om het op andere plekken te proberen, maar met deze brede auto's en de smalle straten was het eigenlijk onmogelijk', concludeert de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws