Norris over natte race in Monaco: 'Die crash van Schumacher schudde me wakker' Formule 1
Formule 1

Norris over natte race in Monaco: 'Die crash van Schumacher schudde me wakker'

Norris over natte race in Monaco: 'Die crash van Schumacher schudde me wakker'

Lando Norris begrijpt de keuze van de FIA om de race in eerste instantie uit te stellen. De coureur van McLaren begrijpt het sentiment bij de fans, maar hij stelt ook dat het simpelweg niet veilig was om de baan op te gaan. Norris wijst hierbij naar de crash van Mick Schumacher en hij stelt dat hij zelf ook enkele momenten kende waarop hij de auto bijna verloor.

Enkele coureurs en teambazen begrepen niet dat de race niet gewoon begon zoals gepland. Dit idee wordt echter niet gedeeld door Norris, die stelt dat het niet veilig was om de baan op te gaan. 'Als ik toeschouwer was geweest dan had ik dezelfde vragen gesteld', schrijft de McLaren-coureur in zijn column voor The Telegraph. 'We willen allemaal de best mogelijke show, maar het was gewoon niet veilig. Als coureur wil je het liefst zo snel mogelijk naar voren, zeker op een baan als Monaco.'

'Het is pas wanneer je in een Formule 1-auto stapt dat je kan begrijpen wanneer iets mogelijk is en wanneer niet. Wat veilig is en wat niet', vervolgt Norris. 'In de auto voel je de temperatuur van de remmen, de temperatuur van de banden en de grip. In de auto zagen we haast geen hand voor ogen toen we voor het eerst probeerden om te racen.'

De crash van Schumacher

Door de natte omstandigheden op de baan hadden coureurs als Carlos Sainz en Zhou Guanyu het lastig om de auto soms onder controle te houden. Schumacher kwam ook op een vochtig stuk van de baan en hij crashte wel hard. 'Ik denk dat ik in bocht 1 wel zes, zeven of acht keer dacht dat ik de muur in zou schieten. Alles gebeurt zo snel en je doet alles op instinct, dus dan voelen zulke momenten niet fijn. Als dan ook nog een crash als die van Mick ziet, dan schudt dat je wel wakker. Ik ben blij dat hij ongedeerd weg kon lopen', besluit de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws