Brundle ziet moeilijk te kloppen combinatie: 'Geen enkele manier om Red Bull langzamer te maken' Formule 1
Formule 1

Brundle ziet moeilijk te kloppen combinatie: 'Geen enkele manier om Red Bull langzamer te maken'

Brundle ziet moeilijk te kloppen combinatie: 'Geen enkele manier om Red Bull langzamer te maken'

Martin Brundle is van mening dat Red Bull Racing dit seizoen een machine kan zijn die niet te stoppen is. De Oostenrijkse renstal kende een uitstekende wintertest en door de gewonnen titels van afgelopen seizoen loopt het team ook over van vertrouwen. Brundle denkt dan ook dat Red Bull de grote favoriet is voor 2023, zeker met Max Verstappen achter het stuur. Desondanks plaatst de Brit ook nog een kleine kanttekening bij zijn uitspraken.

De drie testdagen verliepen uiterst positief voor het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft natuurlijk enkele beperkingen door de straf van de FIA, maar daar lijkt het team weinig hinder aan te ondervinden. 'Het ziet er heel goed uit voor hen', zegt Brundle bij de preview van Sky Sports . 'Natuurlijk hebben ze die straf, maar als ze een goede auto hebben en er af en toe even aan moeten werken, dan zal dat het team niet al te veel beperken. Op dit moment heeft Red Bull als de kampioen veel zelfvertrouwen en de auto is heel erg betrouwbaar.'

'Verstappen wordt ook steeds meer ervaren, rustiger en hij heeft natuurlijk zoveel talent', vervolgt Brundle. De voormalig coureur ziet dat het totale pakket bij Red Bull momenteel uitstekend werkt. De andere teams hebben dan ook veel werk voor de boeg. 'Als je Verstappen samenvoegt met Adrian Newey en het team bij Red Bull dan kan je alleen maar concluderen dat je daar heel erg veel tegenover moet zetten. Je moet daarbij ook vooral op jezelf letten, want je kan op geen enkele manier Red Bull langzamer maken.'

Brundle: 'Daar kan je niet een heel seizoen op beoordelen'

Voor Brundle is er dan ook al een duidelijk conclusie te trekken na de drie dagen in Bahrein. 'Het lijkt mij duidelijk dat Red Bull momenteel vooraan staat. Ferrari zal daar vlak achter zitten en zullen natuurlijk gaan jagen. Bij Mercedes zie je ook wel dat er wat potentie zit, maar daar krabben ze nog een beetje achter het oor.' Toch houdt ook de analist nog een slag om de arm. 'Uiteindelijk is het maar één wintertest op een warm circuit. Daar kan je het hele seizoen niet op beoordelen', aldus Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws