Palmer denkt dat Verstappen overloopt van vertrouwen: 'Als hij had willen rijden, had hij dat gedaan' Formule 1
Formule 1

Palmer denkt dat Verstappen overloopt van vertrouwen: 'Als hij had willen rijden, had hij dat gedaan'

Palmer denkt dat Verstappen overloopt van vertrouwen: 'Als hij had willen rijden, had hij dat gedaan'

Jolyon Palmer denkt dat het team van Red Bull Racing tijdens de laatste testdag wilde werken aan het zelfvertrouwen van Sergio Pérez. De Oostenrijkse renstal lijkt opnieuw een goed seizoen door te gaan maken, maar daarvoor heeft het beide coureurs nodig. Max Verstappen had eigenlijk het eerste deel van de derde testdag moeten rijden, maar ook dit dagdeel werd toegewezen aan Pérez. Palmer denkt dat Verstappen rustig ergens aan het relaxen was.

Pérez kreeg de derde testdag ook de volledige dag te tijd om te wennen aan de RB19. Palmer denkt dat Red Bull haar coureur expres nog een volle testdag liet rijden. 'Het leek alsof Red Bull Pérez het zelfvertrouwen wilde geven', zegt de voormalig coureur bij The Chequered Flag-podcast. 'Je wilt in de auto zitten op de laatste dag, want dan is de baan in de beste staat. De auto is dan ook op de beste manier afgesteld. Max reed helemaal niet, dus het lijkt erop alsof Red Bull de kans bood aan Pérez om de auto echt goed te leren kennen.'

Gedurende de testdagen was het gevoel binnen het team van Red Bull goed. Verstappen kan redelijk kritisch zijn op het team, zelfs als er geen vuiltje aan de lucht lijkt te zijn, maar ook de Nederlander was louter positief. 'Je kan natuurlijk ook zeggen dat Max overloopt van het zelfvertrouwen. Als hij de laatste dag had willen testen, dan had hij dat ook wel gedaan. Hij was waarschijnlijk aan het relaxen op de massagetafel om gewoon alles tot zich te nemen.'

Palmer: 'Bij Red Bull was echt iedereen gelukkig'

De testdagen lijken te duiden op een nieuw dominant seizoen van Red Bull. Palmer wil echter dat de concurrentie nog wat uit de hoge hoed trekt om de competitie spannender te maken. 'Ik wil een beetje hoop houden, maar bij Red Bull ging er echt heel erg weinig mis. Natuurlijk was het alleen maar op het circuit in Bahrein. Er komen nog stratencircuits aan, waar Ferrari heel sterk was vorig jaar, en er komen nog snelle circuits aan, waar Mercedes juist heel goed was. Dus ik houd me nog vast aan een sprankje hoop. Maar bij Red Bull was echt iedereen gelukkig', concludeert de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws