Buitenlandse media belonen 'Koning Midas': 'Je kan je niet voorstellen dat Verstappen een race verliest' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media belonen 'Koning Midas': 'Je kan je niet voorstellen dat Verstappen een race verliest'

Buitenlandse media belonen 'Koning Midas': 'Je kan je niet voorstellen dat Verstappen een race verliest'

Max Verstappen krijgt voor het zoveelste Grand Prix-weekend dit seizoen de perfecte score van enkele buitenlandse media. De coureur van Red Bull Racing wist de Grand Prix van Mexico soeverein te winnen, ondanks dat de verschillende strategieën vooraan nog voor enige spanning hadden kunnen zorgen. Desondanks wist Verstappen goed op zijn banden te letten, waardoor hij het gat naar Lewis Hamilton niet alleen kon bewaren maar ook kon vergroten. Slechts één medium geeft de regerend wereldkampioen geen perfecte score.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 10

Auto, Motor und Sport geeft toe dat het een beetje saai begint te worden om Verstappen alleen maar de perfecte score te geven. 'We weten dat we onszelf aan het herhalen zijn. Verstappen wint en krijgt het beste cijfer, maar deze overwinning was ook echt speciaal.' Door de zege verbreekt de coureur enkele records van Duitse Formule 1-legendes. 'We weten zeker dat de wereldkampioen voortborduurt op deze records. Je kan je haast niet voorstellen dat hij een race gaat verliezen.'

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 10

De records die Verstappen wist te pakken zijn als kers op de taart voor de Nederlander. De belangrijke kampioenschappen hadden hij en zijn team namelijk al in handen. In Mexico zag La Gazzetta dello Sport dat Verstappen weer zijn waarde kon bewijzen. 'Hij won het wereldkampioenschap in Suzuka, gaf de constructeurstitel aan zijn team in Austin, pakte dit record in Mexico. Hij is meer dan een coureur, hij is als Koning Midas, hij verandert alles wat hij aanraakt in goud: de kleur van de helm is juist.'

The Race (Groot-Brittannië) -8,5

Bij The Race geven ze Verstappen geen perfecte scoren voor de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Het Britse medium wijst vooral naar het gemak waarmee de Nederlander de race naar zich toe wist te trekken. 'Deze race liet weer zien dat Verstappen iets exceptioneels er heel makkelijk uit kan laten zien. Mercedes kon de coureur echter niet uitdagen, waardoor Verstappen ook niet tot het uiterste hoeft te gaan', concludeert Edd Straw.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws