Horner ziet verschil tussen Vettel en Verstappen, maar 'ze zijn allebei fenomenaal' Formule 1
Formule 1

Horner ziet verschil tussen Vettel en Verstappen, maar 'ze zijn allebei fenomenaal'

Horner ziet verschil tussen Vettel en Verstappen, maar 'ze zijn allebei fenomenaal'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, ziet verschillen tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel, maar verklaart dat beiden 'fenomenaal' zijn. De Nederlander wist in Mexico het record van meeste overwinningen in een seizoen, die op naam stond van Vettel en Michael Schumacher, te verbreken na zijn veertiende winst in 2022.

Vettel heeft meerdere wereldkampioenschappen behaald met Red Bull en ook die periode maakte Horner mee. 'Max en Sebastian zijn twee heel verschillende coureurs', begint de Brit, geciteerd door het AD. 'Maar ze zijn allebei fenomenaal.' Vettel wist tussen 2010 en 2013 vier kampioenschappen te winnen. 'Wat Seb heeft bereikt, plaatst hem tussen de beste en succesvolste coureurs in onze sport', vertelt Horner over de prestaties van de Duitser.

Momenteel rijdt Verstappen de sterren van de hemel bij de Oostenrijkse renstal en dat verdient ook een hoop lof volgens de teambaas. 'Wat we nu van Max zien, is iets heel speciaals', vertelt de Brit. 'Wat hij nu bereikt, verdient heel veel waardering. We zijn getuige van een buitengewone prestatie', verklaart Horner.

Horner: 'Het is ongelofelijk hoe consistent hij is'

De teambaas van Red Bull benadrukt het record van dertien overwinningen in een seizoen, dat Verstappen in Mexico wist te breken. 'Het is vaker voorgekomen dat teams dominant waren, zoals we hebben gezien met Mercedes. Maar als een individuele coureur, hebben we van Verstappen de beste prestatie ooit gezien', vertelt Horner enthousiast.

Van de twintig races die er vooralsnog zijn gereden, wist Verstappen er veertien te winnen. Iets erg speciaals volgens zijn teambaas. 'Hij heeft het hoogste aantal Grands Prix in één jaar gewonnen en hij won ook nog eens twee sprintraces', vervolgt Horner. Hij benadrukt dat deze overwinningen zeker niet allemaal appeltje eitje waren. 'Hij won ze lang niet allemaal vanaf poleposition en moest vaak knokken en racen voor zijn overwinningen. Bovendien heeft hij een heel jaar lang helemaal niets fout gedaan. Hij was perfect. Het is echt ongelooflijk hoe consistent hij dit jaar is geweest', eindigt Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws