Buitenlandse media onthouden Verstappen de hoogste scores: 'Met een angstaanjagend tempo keerde hij terug' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media onthouden Verstappen de hoogste scores: 'Met een angstaanjagend tempo keerde hij terug'

Buitenlandse media onthouden Verstappen de hoogste scores: 'Met een angstaanjagend tempo keerde hij terug'

Max Verstappen had het dagenlang niet naar zijn zin in Las Vegas, maar pakte wel de overwinning op het moment dat er gepresteerd moest worden. Het akkefietje bij de start met Charles Leclerc wordt hem echter niet in dank afgenomen, terwijl ook zijn kritiek op de Grand Prix zelf als kritiekpuntje wordt aangekaart. Desalniettemin kreeg Verstappen louter hoge waarderingen van de buitenlandse media.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 9

'Verstappen won de Grand Prix van Las Vegas voor Leclerc, maar in onze cijfers voor de Grand Prix is het andersom', zo geeft het Duitse Auto Motor und Sport al aan dat Leclerc wel een 10 kreeg, en Verstappen niet. 'Het was niet de typische Verstappen-zege met dominantie van de eerste vrije training tot de finishvlag. Ditmaal moest Koning Max ervoor vechten. In de kwalificatie moest hij zijn meerdere erkennen in de beide Ferrari's. Hij pakte de leiding bij de start, maar betaalde daar de prijs voor met een straf van vijf seconden. De Nederlander had Leclerc namelijk naast de baan gedrukt.'

De eerste stint van de race verliep vervolgens moeizaam voor de Red Bull Racing-coureur. 'Leclerc had beter bandenmanagement op de mediumbanden. Vlak voordat Verstappen de pitstraat opzocht, nam de Ferrari-coureur de leiding over. De wereldkampioen had vervolgens de gelukkige onderbreking van de safetycar nodig om Leclerc op de knieën te krijgen', oordeelt journalist Michael Schmidt. 'Op basis van het soevereine seizoen van Verstappen levert dat een punt aftrek op, eveneens voor het afkraken van alles wat met de race in Las Vegas te maken had. Zijn ongelijk werd bewezen met de beste race van het seizoen.'

Naast Verstappen kregen ook de verrassende sterke Lance Stroll en McLaren-coureur Oscar Piastri een 9, terwijl Pérez, Esteban Ocon, Lewis Hamilton, Pierre Gasly met ieder een 8 ook op goede waarderingen getrakteerd werden. De onvoldoendes gingen uit naar Zhou Guanyu, Yuki Tsunoda, en de al vroeg gecrashte Lando Norris.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 9

'Hij ontving een straf voor de inhaalactie op Leclerc in de eerste bocht, en ontsnapte aan een crash in het duel met George Russell. Dat bracht hem echter niet van zijn stuk en hij keerde terug naar de leiding met een angstaanjagend tempo. Niks kan hem afstoppen', observeert La Gazzetta dello Sport, dat ook een 9 uitdeelde aan polesitter Leclerc. 'Hij vocht als een leeuw tegen de Red Bulls, en pakte met een fenomenale inhaalactie in de laatste ronde de tweede plek van Pérez af. Het is alleen jammer dat de safetycar hem op het sleutelmoment van de race tegenwerkte.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing lasvegas
Max Verstappen is met een kapotte voorvleugel onderweg naar een zege in Las Vegas.

The Race (Groot-Brittannië) - 2e

Journalist Edd Straw van The Race deelt geen cijfers uit aan de coureurs, maar rangschikt ze van goed naar slecht. Ook de Britse journalist zag in Charles Leclerc de ster van het weekend, en dus moest Verstappen, net als op de startopstelling, genoegen nemen met de tweede plek, achter de Monegask. 'Zege nummer 18 van 2023 was alles behalve een uitgemaakte zaak zodra de race van Verstappen in gevaar gebracht werd vanwege een straf van vijf seconden bij zijn eerste pitstop, vanwege zijn te ambitieuze actie in de eerste bocht.'

Juist een incident waar Verstappen zelf bij betrokken was, bracht het momentum weer terug bij de Limburger. 'George Russell stuurde op hem in en veroorzaakte zo een nieuwe safetycar-periode om de onderdelen van de baan te halen. Daarmee kreeg Verstappen de controle weer in handen, ondanks minieme schade aan de end plate van de voorvleugel. Dit bood hem een kans die hij greep. Hij ging effectief met zijn kansen om', concludeert Straw, die Valtteri Bottas verrassend een derde plek toebedeelde.

Autosport (Groot-Brittannië) - 8

Het Britse Autosport is doorgaans zuinig met het uitdelen van tienen, en deelde na Las Vegas dan ook aan niemand de maximale score uit. Twee coureurs ontvingen een 9, waar Verstappen er geen van was. Leclerc ontving een 9 voor zijn sterke weekendprestatie, en kreeg ook van de lezers de hoogste gemiddelde score, terwijl Esteban Ocon met zijn vierde plek ook beloond werd met een 9.

Verstappen moest genoegen nemen met een 8. 'Wat hij ook deed, hij wist de overwinning niet weg te gooien. Gedoe in de eerste bocht met Leclerc leverde een verdiende straf op, en misschien pushte hij daarna te snel te veel op de mediumbanden, die het niet volhielden. Hij werkte zich terug naar de leidende positie met een afstelling met weinig drag, en deed er daarna alles aan om een één-twee veilig te stellen voor Red Bull', wordt gezegd over de drievoudig kampioen. Teamgenoot Pérez en Aston Martin-coureur Stroll kregen net als Verstappen een 8.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws