Jos Verstappen tikte zijn zoon op de vingers: 'Je kan niet overal blind tegenaan trappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen tikte zijn zoon op de vingers: 'Je kan niet overal blind tegenaan trappen'

Jos Verstappen tikte zijn zoon op de vingers: 'Je kan niet overal blind tegenaan trappen'

Jos Verstappen vond dat zijn zoon Max Verstappen gelijk had betreffende zijn kritiek op de show en het evenement in Las Vegas, maar vond ook dat hij dat op een nettere manier had mogen zeggen. Daarover hadden vader en zoon gesproken, en dus liet Verstappen na zijn zege niet al te veel los over de Grand Prix in de iconische gokstad.

Verstappen maakte voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas al bekend dat hij heel weinig zin had om een beetje als een 'clown' mee te doen aan de show die de organisatoren van de Grand Prix hadden georganiseerd. Op woensdag was er een hele openingsceremonie en werden de coureurs als echte street fighters aangekondigd. Verstappen is over het algemeen geen fan van grootse shows en PR-activiteiten, en daar had hij dit keer nog minder zin in. Hij nam dan ook geen blad voor de mond betreffende alle poespas om de Grand Prix heen. Verstappen senior vindt het geen probleem dat Verstappen zijn hart op de tong heeft, maar vond dit keer dat het allemaal wel een tandje minder mocht.

'Ik vind absoluut dat hij zijn mening mag delen, maar het moest wel op een nettere manier', zegt Verstappen senior in gesprek met De Telegraaf. 'Dat heb ik hem ook direct gezegd.' Een aantal uren voor de race op het Las Vegas Strip Circuit begon had de drievoudig wereldkampioen nog een klein onderonsje met een afgevaardigde van de Formule 1-top. 'Af en toe heeft hij dat ook wel even nodig', zegt de rally-coureur, erop wijzend dat Verstappen iets rustiger moest zijn betreffende zijn verbale racepace. 'Ik denk ook dat de accu een beetje leegraakt, en dat is bij veel mensen zo. Dat Max van racen houdt heeft hij wel laten zien. Ik begrijp wat hij zegt, maar je kan niet overal blind tegenaan trappen.'

Verstappen na afloop bijgedraaid: 'Dat is alles wat ik erover wil zeggen'

Het racen zelf vindt Verstappen dan ook fantastisch. De eerste editie van de Grand Prix van Las Vegas sinds 1982 vond hij dan ook geslaagd. Eerder in het weekend sprak hij nog zijn ongenoegen uit, toen een journalist hem vroeg of hij van de sessie had genoten zei hij zonder twijfel 'nee'. Zijn mening draaide na afloop van de race iets bij, hij gaf aan dat hij van de race had genoten en ernaar uitkijkt om volgend jaar terug te keren. 'Dat is alles wat ik erover wil zeggen', aldus de drievoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws