Buitenlandse media zagen Verstappen genegeerd worden: 'De eenzaamheid van de eeuwige nummer 1' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media zagen Verstappen genegeerd worden: 'De eenzaamheid van de eeuwige nummer 1'

Buitenlandse media zagen Verstappen genegeerd worden: 'De eenzaamheid van de eeuwige nummer 1'

Met nog twee Grand Prix-weekenden te gaan, weet Max Verstappen nu al dat hij met zijn zeventiende overwinning van het seizoen het hoogste winstpercentage ooit zal pakken. Daarnaast was hij er grotendeels voor verantwoordelijk dat Red Bull Racing het puntenrecord van Mercedes uit 2016 kon aanscherpen, en het gevolg was dan ook niet geheel verrassend dat hij weer enkel tienen en negens kreeg van de buitenlandse media.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

'De Verstappen-show zijn we inmiddels wel gewend', opent journalist Michael Schmidt van het Duitse Auto Motor und Sport. 'Verstappen kende geen genade. In Brazilië vierde bij zijn zeventiende overwinning van het seizoen en zijn vierde sprintrace-zege. Alleen de poleposition in de Sprint Shootout en de snelste ronde gingen naar iemand anders. Lando Norris was de enige die Verstappen kon bijhouden, en toch krijgt hij maar een 9', geeft Schmidt aan, die naast Verstappen ook een 10 uitdeelde aan Fernando Alonso.

Norris was volgens Schmidt niet geheel foutloos. 'Nadat hij poleposition had gepakt in de Sprint Shootout, was Verstappen hem 195 meter later alweer te slim af in de eerste bocht. Ook zijn start in de Grand Prix was niet geweldig. Daarnaast had hij nauwkeuriger moeten zijn met het opwarmen van de banden in Q3. Verstappen stond ook minder in de rij, maar baande zich een weg langs de andere auto's bij de pit-uitgang.'

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 10

'De Grand Prix in Brazilië liet ster Max Verstappen wederom schijnen, waar hij domineerde voor Norris. Op het podium stond een uitzonderlijke Alonso, die de hoogste waardering krijgt, met Pérez als vierde. Ferrari verloor Charles Leclerc al in de opwarmronde. Sainz redde de eer en snoepte vier punten weg bij Mercedes in het constructeurskampioenschap', aldus La Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse krant richtte vervolgens weer de aandacht op race-winnaar Verstappen, in tegenstelling tot de regie. 'Het is de eenzaamheid van de eeuwige nummer 1, die op een gegeven moment genegeerd werd door de camera's. Het is onmogelijk om te zeggen wat het meest aanbeden zou moeten worden: zijn prestaties, zijn vaardigheden om nooit een foutje te maken, of zijn motivatie', wordt over Verstappen verteld, die voor de vijftiende keer in veertien races tijd won. Naast Verstappen ontving ook Alonso in Italië een 10, terwijl Norris een 9,5 kreeg. Sergio Pérez ontving een 6.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

brazilie lando norris max verstappen fernando alonso
Deze drie mannen konden overal op topcijfers rekenen.

The Race (Groot-Brittannië) - 2e

Journalist Edd Straw van The Race deelt geen cijfers uit aan de coureurs, maar rangschikt ze van goed naar slecht. Verstappen scoorde een tweede plek, en moest enkel Aston Martin-coureur Alonso voor zich dulden. 'Het weekend van Verstappen was weer vlekkeloos zoals altijd, op het mislopen van de poleposition van de sprintrace na, dankzij een paar kleine momenten met de achterkant van de auto', zo prijst Straw de 52-voudig Grand Prix-winnaar.

Straw voegt toe dat de Nederlander geen moment de controle over de races verloor. 'Hij ging goed om met de schimmige Q3-omstandigheden om poleposition voor de Grand Prix te pakken, en bij de sprintrace pakte hij al bij de start de leiding, en controleerde hij de race daarna. Hij sloeg de vroege aanval van Norris in de Grand Prix af. Veel coureurs zouden daar harder voor hebben moeten werken', weet Straw, die afsluit met een conclusie: 'Het enige minieme minpuntje was het mislopen van de sprintpole.

Autosport - 9

Bij het Britse Autosport werd ook tweemaal een 10 uitgedeeld, maar Verstappen moest genoegen nemen met een 9. 'De verdwijning van Leclerc maakte de met actie gevulde start makkelijker, en bij de tweede start maakte het tweede gedeelte van zijn start het verschil, terwijl Norris wheelspin had. Daarna liet hij zich enigszins verrassen door Norris die dichterbij kwam en opeens aanviel, terwijl Verstappen rustig zijn eerste stints op zachte banden wilde ingaan. Hij behield de leiding door zijn batterij slim in te zetten, waarna hij een gat trok. Vervolgens controleerde hij zoals altijd in 2023.'

Verstappen ontving van de lezers van Autosport een 9,45. De andere podiumklanten, Alonso en Norris, kregen van Autosport zelf allebei een 10, en ontvingen ook hogere waarderingen van de lezer. Alonso kreeg met een 9,82 veruit het hoogste gemiddelde, terwijl Norris met 9,47 marginaal hoger scoorde dan de Red Bull Racing-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws