Wolff verklaart waarom Russell geen antwoord kreeg: 'Er viel niets te zeggen' Formule 1
Formule 1

Wolff verklaart waarom Russell geen antwoord kreeg: 'Er viel niets te zeggen'

Wolff verklaart waarom Russell geen antwoord kreeg: 'Er viel niets te zeggen'

George Russell zat afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van São Paulo vast achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton en was daar niet blij mee. De jongste van de twee Britten vroeg zijn team of een samenwerking geen betere optie was. De winnaar van een jaar geleden kreeg echter geen duidelijk antwoord van zijn team en Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit waarom niet.

Dat het ene jaar het andere niet is, werd afgelopen weekend pijnlijk duidelijk voor Mercedes. Waar de Duitse renstal in 2022 nog een dubbelzege wist te boeken, daar speelde Mercedes afgelopen zondag slechts een bijrol. Hamilton wist met een achtste plek nog vier waardevolle punten voor de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te scoren, maar Russell, die vorig jaar in Brazilië zijn eerste en enige overwinning pakte, haalde de eindstreep niet.

Beide coureurs van Mercedes hadden het eigenlijk al vanaf het begin lastig. Russell volgde in het spoor van teamgenoot Hamilton, terwijl de zevenvoudig wereldkampioen steeds meer terrein moest prijsgeven op de koplopers. Russell hoopte samen te werken met zijn stalgenoot en beloofde zijn team dat hij Hamilton niet aan zou vallen. De 25-jarige uit Kings Lynn kreeg echter geen gehoor en hij liet zich opnieuw horen over de boordradio. 'Werken we samen of rijden we ieder onze eigen race?', wilde Russell weten.

Waarom Russell geen antwoord kreeg

Een duidelijk antwoord bleef echter opnieuw uit en al snel was de vraag van Russell niet langer relevant. De enkelvoudig GP-winnaar kon Hamilton niet meer volgen en zag de concurrentie links en rechts aan zich voorbijkomen. Wolff legt uit waarom Mercedes niet met een concreet antwoord kwam. 'Het was slechts bijzaak voor ons', wordt de Oostenrijker geciteerd door Formel1.de. 'Ik denk dat de race en het nieuws op de radio volkomen irrelevant waren voor ons. Er viel niets te managen, er viel niets te zeggen', aldus Wolff.

Dat het radioverkeer tussen Russell en zijn team werd uitgezonden, vindt Wolff overigens geen enkel probleem. 'Of het nu controversieel is of niet, als er geen performance is, wat maakt het dan uit?', zegt de 51-jarige Oostenrijker na het teleurstellende optreden van Mercedes in Brazilië. 'Ik heb er dus geen probleem mee of iets wordt uitgezonden of niet', besluit de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws