Button begrijpt uitspraken Brown niet: 'Je zag dat het pijn deed bij Ricciardo' Formule 1
Formule 1

Button begrijpt uitspraken Brown niet: 'Je zag dat het pijn deed bij Ricciardo'

Button begrijpt uitspraken Brown niet: 'Je zag dat het pijn deed bij Ricciardo'

Jenson Button neemt het op voor Daniel Ricciardo. De coureur heeft het momenteel lastig bij McLaren en CEO Zak Brown heeft in een interview gezegd dat hij niet tevreden is met de prestaties van zijn coureur. Volgens Button moet een team er alles aan doen om een coureur te beschermen en de Brit denkt dan ook dat de situatie niet snel zal verbeteren.

In een interview met Sky Sports gaf Brown aan dat Ricciardo momenteel de verwachting van het team niet waarmaakt. 'Zak is natuurlijk zijn eigen persoon en ik kan zijn gedachten niet veranderen', vertelt Button bij Sky Sports. 'Maar ik was wel verrast dat hij dat zei. Iedereen binnen het team hoort zijn coureurs te beschermen. Als een teambaas dat zegt dan doet het pijn. Ik kon horen aan de reactie van Daniel dat het pijn deed', doelt de enkelvoudig wereldkampioen op de reactie van de McLaren-rijder na de race.

'De Formule 1 is een mentaal spel. Iedereen heeft heel veel vaardigheden achter het stuur, maar je kan niet goed rijden als je hoofd niet op de juiste plek is', vervolgt Button. Ricciardo kende in de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco ook nog eens een zware crash. De boordradio sprak boekdelen voor de kijkers. 'Dan heeft Daniel dat incident en dan vraagt zijn ingenieur of de auto nog oké is. We begrepen allemaal wat er aan de hand was. Die situatie zit nu een beetje in een negatieve spiraal.'

De toekomst van Ricciardo

Door de huidige situatie is er veel te doen om de toekomst van de Australiër bij het team. Ricciardo heeft nog een contract tot en met het einde van volgend jaar, maar het is ook geen geheim dat McLaren graag een Amerikaanse coureur wil aanstellen. 'Om heel eerlijk te zijn, als mensen niet willen dat je voor hen rijdt dan wil je er ook niet zitten. Dat is normaal gesproken een makkelijkere manier om weg te gaan dan via clausules in je contract', concludeert Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws