Di Resta onder de indruk van Pérez: 'Goed voor zijn stabiliteit binnen het team' Formule 1
Formule 1

Di Resta onder de indruk van Pérez: 'Goed voor zijn stabiliteit binnen het team'

Di Resta onder de indruk van Pérez: 'Goed voor zijn stabiliteit binnen het team'

Nico Rosberg en Paul di Resta waren afgelopen weekend onder de indruk van Sergio Pérez. De coureur van Red Bull Racing wist de Grand Prix van Monaco te winnen, ondanks dat Charles Leclerc de race mocht aanvangen vanaf poleposition. De voormalig Formule 1-coureurs zagen dat Pérez samen met Leclerc excelleerden tijdens het weekend in Monte Carlo.

Tijdens de race in Barcelona moest Pérez nog de eerste positie opgeven aan Max Verstappen. De reactie van de Mexicaan in Monaco was dus perfect. 'Het is de beste manier om te zeggen: doe dat niet nog een keer met mij, want ik wil ook voor de titel strijden', doelt Rosberg in gesprek met Sky Sports op de teamorders in Spanje. 'Het was een briljant weekend voor hem. We moeten niet vergeten hoe lastig het is om die out-laps te doen op een natte baan. Het was echt spectaculair om te zien.'

De druk van de Ferrari-coureurs

Toch was het aan het einde niet makkelijk voor Pérez om beide Ferrari-rijders achter zich te houden. De banden van de Red Bull-bolide hadden immers hun beste tijd al gehad. 'Het was wel een klein beetje zijn eigen schuld dat hij in die situatie terechtkwam', vertelt di Resta. 'Hij was in het begin niet rustig genoeg op de banden en daardoor had hij een vlakke kant. Toch hield hij de auto zo wijd mogelijk en dat was knap.'

Pérez was uiteindelijk de eerste die over de streep kwam, maar di Resta zag dat er nog een coureur was die de overwinning had verdiend. 'Er waren dit weekend twee coureurs die de overwinning verdienden, want zij excelleerden. Dat waren Checo en Leclerc.' De Schot denkt dat de coureur van Red Bull zijn positie binnen het team heeft versterkt door te winnen in het prinsendom. 'Maar voor Checo om op zo'n manier te winnen, is gewoon heel erg goed voor zijn eigen stabiliteit binnen het team', besluit Di Resta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws