Capito belicht prestaties Latifi: 'Het is allemaal een mentaal spel, niet?' Formule 1
Formule 1

Capito belicht prestaties Latifi: 'Het is allemaal een mentaal spel, niet?'

Capito belicht prestaties Latifi: 'Het is allemaal een mentaal spel, niet?'

Jost Capito heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Nicholas Latifi na een moeilijke seizoensstart. Meerdere keren crashte de Canadees in de eerste vier races van 2022 en dat wijt teambaas Capito aan een combinatie van een gebrek aan zelfvertrouwen en een lastigere auto. Wel zegt hij dat Williams niet twijfelt aan haar coureur.

'Het is allemaal een mentaal spel, niet?', vraagt Capito zich hardop af in gesprek met Formula 1. 'Ik twijfel er niet aan dat hij dezelfde rondetijden neer kan zetten als Alexander Albon als hij er goed in zit, en heel snel is.' De Thai voegde zich begin 2022 bij het team en lijkt voorlopig de betere rijder te zijn van de twee. Hij bekroonde een prima optreden van de Britse renstal in Australië, met een uitgekiemde en gedurfde strategie, zelfs met een punt.

Dat het Latifi nog niet lukt om alles uit het materiaal te halen heeft te maken met de reglementswijzigingen, suggereert de Duitse teambaas: 'De auto's zijn wat lastiger om te besturen dan vorig jaar. Daar moet hij aan wennen.' Er wordt nu vooral neerwaartse druk geproduceerd middels de vloer, waar dit in het verleden vooral middels het chassis en de vleugels gebeurde. Dat betekent dat de bolides voor de rijders anders aanvoelen in 2022.

Williams spreekt vertrouwen uit in Latifi

Al zit Latifi momenteel niet helemaal lekker in zijn vel, Williams staat achter hem. Dit benadrukt de teambaas in het interview: 'Wij blijven als team volledig achter hem staan. Als je een paar keer van het circuit schiet, is dat een indicatie van dat je wat zelfvertrouwen moet winnen.'

'Hij krijgt de steun die hij nodig heeft en ik weet zeker dat we hem op niveau krijgen', concludeert Capito. Wel gaat Latifi een lastige volgende race in op een circuit dat hij nog niet kent, en met muren aan weerszijden van het asfalt. Ook daar zit een ongeluk in een klein hoekje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws