Naast porpoising zijn ook de banden een groot probleem voor Mercedes Formule 1
Formule 1

Naast porpoising zijn ook de banden een groot probleem voor Mercedes

Naast porpoising zijn ook de banden een groot probleem voor Mercedes

Naast porpoising zijn de banden in de Formule 1 momenteel een zorgenkindje. Tijdens de Grand Prix van Australië was het rubber het onderwerp van gesprek bij het team van Red Bull Racing, aangezien de banden heel erg snel sleten ten opzichte van de banden van Ferrari. In Imola was het juist andersom. Momenteel hebben vooral Mercedes, Alpine en Haas heel erg veel problemen met het rubber van Pirelli.

Voor de twee topteams van dit moment zit het voorlopig wel goed. 'Red Bull en Ferrari hebben hun banden vaak in het juiste werkvenster', ziet Auto, Motor und Sport. 'Als je een goede auto hebt, dan helpt dat natuurlijk. Beide teams hebben veel downforce in hun basis zitten, waardoor de auto makkelijker af te stellen is. Daarnaast heeft Ferrari veel tijd gestopt in het testen van de nieuwe Pirelli-banden.' Dat confirmeert teambaas Mattia Binotto ook bij het Duitse medium. 'We hebben alle mogelijkheden aangegrepen.'

Mercedes-ingenieur met handen in de haren

Mercedes heeft naast het stuiteren nog een ander probleem om aan te werken. De banden van de Duitse renstal komen heel erg langzaam op temperatuur. Dat merkte het team natuurlijk niet in Bahrein of Saoedi-Arabië, omdat daar de temperaturen natuurlijk al hoog liggen, maar in het koude Imola werd het heel erg duidelijk voor de achtvoudig constructeurskampioen. Tijdens de kwalificatie en de sprintrace ging het mis voor Mercedes.

Volgens Auto, Motor und Sport heeft Mercedes een heel groot probleem als het aankomt op de banden. Het medium stelt dat de ingenieurs geen idee hebben waardoor dit komt. 'Het komt niet door de aerodynamica of door het chassis, want als dat zo was geweest dan hadden ze in de race ook heel veel meer moeite moeten hebben. De 'Zilverpijlen' kunnen hun banden in goede staat houden. Maar als je wil winnen, dan moet je de banden sneller op temperatuur krijgen en goed kunnen houden over de raceafstand.'

Alpine en Haas branden door banden heen

Volgens Auto, Motor und Sport hebben Alpine en Haas ook moeite met hun banden. Maar bij die renstallen gaat het juist andersom ten opzicht van Mercedes. 'De auto van Alpine is de derde beste auto van het veld, ongeacht het circuit. Fernando Alonso en Esteban Ocon hebben deze potentie nog niet kunnen benutten, want in drie van de vier de races versleten hun banden heel snel. Haas heeft hetzelfde probleem, alleen dan in mindere mate', concludeert het Duitse medium.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws