Capito blij met invalbeurt De Vries: 'Hij heeft alles goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Capito blij met invalbeurt De Vries: 'Hij heeft alles goed gedaan'

Capito blij met invalbeurt De Vries: 'Hij heeft alles goed gedaan'

Nyck de Vries viel op het circuit van Monza in bij Williams en heeft daarmee goed gesolliciteerd bij de teams die nog niet hun beide rijders voor komend jaar hebben bevestigd. Ook Jost Capito, de teambaas van Williams, is onder de indruk van wat de Nederlander heeft laten zien.

'Zaterdag om elf uur 's ochtends kwam het nieuws dat Alex (Albon, red.) waarschijnlijk een blindedarmontsteking had', begint de teambaas, geciteerd door Auto Motor und Sport. Het bleek hierna dat Albon in het ziekenhuis geopereerd moest worden. 'Toen moesten we Nyck uit de Paddock Club halen', vertelt Capito.

De rest van het weekend verliep voor de Nederlander beter dan hij had durven dromen. 'Na maar een paar ronden in de derde oefensessie te hebben gereden, lukte het hem al de eerste kwalificatieronde door te komen en was daarna absoluut foutloos in de race', prees Capito zijn protegé. 'Je kon zien dat hij niet alleen snel is, maar ook over de nodige race-intelligentie beschikt', vervolgt de teambaas. 'Hij moest verdedigen, hij moest aanvallen, hij moest een pitstop maken en het was allemaal absoluut nieuw voor hem. Hij heeft alles goed gedaan.'

'We verdienden de punten'

Ook De Vries zelf is tevreden met zijn resultaat. 'Het was zeker heel leuk. Vooral de start en een nette eerste ronde waren belangrijk. Ik vond snel mijn ritme, het tempo was erg goed. De strategie klopte ook. Natuurlijk hebben enkele penalty's en missers van de anderen ons geholpen, maar ik denk dat we de punten verdienden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws