Ferrari komt met updates in Singapore: 'We blijven vechten voor de overwinning' Formule 1
Formule 1

Ferrari komt met updates in Singapore: 'We blijven vechten voor de overwinning'

Ferrari komt met updates in Singapore: 'We blijven vechten voor de overwinning'

Bij het team van Ferrari komen er nog twee updates aan. De eerste zal in Singapore worden geïntroduceerd, waar het team namelijk aanpassingen aan de vloer en vleugels zal meebrengen. De tweede komt in Mexico. Het doel van Ferrari is om opnieuw Grands Prix te winnen.

In Maranello, de plek waar de fabriek van Ferrari staat, is het team momenteel hard aan het werk aan de F1-75. De bedoeling is om naar Singapore een wagen mee te nemen met een high downforce-pakket. Zo hoopt het team dat Charles Leclerc en Carlos Sainz in de kwalificatie kunnen uitblinken, want op dat circuit is het moeilijk om in te halen.

Ook heeft een dergelijke high downforce-afstelling een positieve invloed op de banden. Het team van Ferrari heeft namelijk een aantal races flink last gehad van bandenslijtage. Veel downforce zorgt voor sneller opgewarmde banden en het belangrijkste, zorgt voor een langere duur van de banden. Dit draagt voor het team hopelijk bij aan het doel wat Ferrari momenteel heeft. 'Het seizoen is nog niet voorbij en we zullen blijven vechten voor de overwinning', zo liet Mattia Binotto weten, geciteerd door Motorsport.com.

Ferrari komt een Newey tekort

In Italië werd verwacht dat Verstappen vanwege de vele rechte stukken een klap sneller zou zijn dan de Ferrari's. Echter wist Leclerc de tifosi te verrassen door een poleposition te pakken. Of dat op de komende circuits ook gaat lukken is echter nog niet zeker. Het grote brein achter de RB18, Adrian Newey, kan overal een oplossing op bedenken. Zo had Ferrari begin dit jaar erg last van porpoising, terwijl Red Bull Racing, met een lage rijhoogte, hier veel minder last van had.

De circuits van Spa-Francorchamps en Zandvoort waren voor Ferrari lastiger, omdat hun wagen gevoeliger is voor bijvoorbeeld hobbels. Op Monza is er minder oneffenheid op de baan. Dat kan dus de goede prestatie van het team verklaren. Wel zou het ook kunnen betekenen dat Ferrari in Singapore moeite gaat krijgen, omdat het een stratencircuit is en dus een minder effen baan is.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws