Chadwick jaagt op Formule 1-zitje in de aankomende vijf jaar vanwege uitspraak Domenicali Formule 1
Formule 1

Chadwick jaagt op Formule 1-zitje in de aankomende vijf jaar vanwege uitspraak Domenicali

Chadwick jaagt op Formule 1-zitje in de aankomende vijf jaar vanwege uitspraak Domenicali

W Series-coureur Jamie Chadwick is vastbesloten om binnen vijf jaar een zitje in de Formule 1 te veroveren na de controversiële uitspraak van Formule 1-CEO Stefano Domenicali. Vorige maand beweerde hij dat hij het niet zag zitten dat er binnen die tijd een vrouwelijke Formule 1-coureur op de grid verschijnt, tenzij er een meteoriet ter aarde zou storten. Chadwick gaat de uitdaging aan om hem het tegenovergestelde te bewijzen.

De tweevoudig wereldkampioene in de W Series heeft duidelijk gemaakt dat ze er als vrouw naar streeft om in de Formule 1 terecht te komen. Chadwick is uitblinkende coureur in de vrouwelijke raceklasse, en daarom is ze vanaf 2019 verbonden met Williams als test- en reservecoureur. Op 21 september heeft ze deelgenomen aan een Indy Lights-test in Sebring, met Andretti Autosport. De uitspraak van Domenicali doet haar niks, het motiveert haar juist. 'Ik maak me er niet druk om', zegt Chadwick, geciteerd door The Independent.

'Het doet niks anders dan me motiveren', vervolgt ze. 'Ik weet dat ik het goed doe in de feeder-series en dan wil ik naar de Formule 1. Mijn doel is om het zeker te proberen en daar te komen binnen vijf jaar', zegt de Brit. Chadwick heeft vijf van de zes races in het W Series-seizoen tot nu toe gewonnen. Als ze boven haar drie rivalen, Abbi Pulling, Beitske Visser, en Alice Powell eindigt, dan wint ze haar derde titel in Singapore. Ondanks haar succes in de vrouwelijke raceklasse heeft ze nog geen zitje in een andere opstapklasse kunnen bemachtigen.

Chadwick: 'Ik wil graag door de juiste klassen in de Formule 1 terecht komen'

De Britse coureur verwacht dan ook niet dat dat zitje zomaar ergens kan krijgen. Om binnen vijf jaar in de koningsklasse te komen is een groot doel, maar niet onmogelijk. 'Er is veel dat ik dan moet bereiken', gaat Chadwick verder. 'Ik wil graag door de juiste klassen in de Formule 1 terecht komen. In die series moet ik dan succesvol zijn, en ik moet kunnen leunen op de mensen die in me geloven en echt denken dat ik het waar kan maken. Die stemmen moet ik om me heen hebben.'

Recentelijk mocht Chadwick op Sebring meedoen in de Indy Lights met Andretti Autosports, een grote naam in de Amerikaanse en Europese racewereld. Wat ze volgend jaar gaat doen, is nog niet bekend, maar volgens Chadwick staan er allerlei opties open, zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws