Vier vrouwelijke coureurs krijgen kans in de Formule 3: 'Diversiteit is belangrijk' Formule 1
Formule 1

Vier vrouwelijke coureurs krijgen kans in de Formule 3: 'Diversiteit is belangrijk'

Vier vrouwelijke coureurs krijgen kans in de Formule 3: 'Diversiteit is belangrijk'

Vier vrouwelijke coureurs krijgen in het weekend van 16 september de kans om te testen in de Formule 3. Het gaat om Abbi Pulling, Chloe Chambers and Tereza Babickova uit de W series en Formule 4-coureur Hamda Al Qubaisi. Het doel is meer diversiteit in de sport te generen. 'Wij vinden het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat steeds meer vrouwelijke coureurs deelnemen aan ons kampioenschap', vertelt de CEO van het FIA Formule 3-kampioenschap, Bruno Michel.

'Diversiteit is één van onze belangrijkste discussies over de toekomst van de autosport', zo gaat Michel verder. Vorig jaar heeft de Formule 3 ook al vrouwelijke coureurs een kans gegeven en zij waren erg enthousiast. 'Ze zeiden allemaal hoe gunstig deze eendaagse test was met betrekking tot hun begrip voor de eisen van ons kampioenschap', zegt de CEO.

Dit jaar zijn er weer vier nieuwe coureurs uitgekozen. 'We volgen niet alleen de W series op de voet, maar ook vrouwelijke coureurs in andere klassen', legt Michel uit. Het doel heeft volgens de CEO niet te maken met het vergelijken van prestaties. 'Het is een kans voor hen om te begrijpen vanuit elk aspect wat er wordt verwacht van een coureur in de Formule 3', geeft hij als toelichting. 'Zo kunnen ze zich voorbereiden op de uitdagingen wanneer ze doorgroeien naar ons kampioenschap, hopelijk in de nabije toekomst.'

Pulling: 'Het betekent veel voor mij'

Ook de coureurs zelf zijn blij om deel te nemen aan de tests. 'Ik kijk ernaar uit om de Formule 3-auto op het circuit van Magny-Cours te testen en ik ben erg dankbaar voor deze kans', zegt Pulling. 'Ik hoop het meeste uit de dag te halen en verder te begrijpen wat er nodig is om de volgende stap te zetten', gaat ze verder. 'De kans krijgen om met dit soort machines te rijden, betekent veel voor mij en ik verwacht dat het heel anders zal zijn dan wat ik gewend ben te rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws