Horner: 'Er werden verhaallijnen gecreëerd die heel erg oneerlijk waren tegenover Max' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Er werden verhaallijnen gecreëerd die heel erg oneerlijk waren tegenover Max'

Horner: 'Er werden verhaallijnen gecreëerd die heel erg oneerlijk waren tegenover Max'

Christian Horner denkt dat het Toto Wolff stoort dat hij nooit echt controle heeft kunnen krijgen over Red Bull Racing. Dat vertelt de teambaas van de Oostenrijkse renstal in de Beyond The Grid-podcast. De titelstrijd in 2021 en het feit dat Red Bull mensen van Mercedes overnam voor zijn eigen motorafdeling, speelt volgens de Engelsman daarin een rol.

'We zitten in een hele competitieve sport. Er speelde heel veel op de baan, maar ook buiten het circuit om', blikt Horner nog eens terug op vorig jaar. Toen Honda besloot de sport wederom te verlaten, koos Red Bull om zijn eigen pad te bewandelen. 'Wij waren bezig om Red Bull Powertrains op te zetten, waarbij we ook probeerden om mensen van Mercedes aan te nemen. Ik denk dat het Toto stoort dat hij nooit echt controle heeft gehad over Red Bull.'

Dat was ook terug te zien in de strijd naast de baan in 2021, denkt Horner. 'Er werd zoveel gelobbyd gedurende het seizoen. We hebben het gehad over de achtervleugel en over de flexibele voorvleugels, waardoor het een beetje voelde alsof we in een mediacircus zaten. Er werden verhaallijnen gecreëerd die heel erg oneerlijk waren tegenover ons, maar zeker tegenover Max', stelt de Red Bull-teambaas.

Mercedes verlegt focus op 2022

Uiteindelijk koos Mercedes in 2021 ervoor om de focus sneller te verleggen op het volgende seizoen. 'De auto die ze naar de testdagen brachten, zag er ook heel erg anders uit dan alle andere auto's', blikt Horner terug. Hij verwachtte dat Mercedes opnieuw dominant kon zijn, maar dat is niet gebeurd. 'Het is opmerkelijk dat ze nu nog geen race hebben gewonnen dit jaar.'

Het opmerkelijke sidepod-concept deed vermoeden dat Mercedes voorliep ten opzichte van de concurrentie. 'De eerste vraag die we hadden was: is dit legaal?', vervolgt Horner. 'Dat was het concept van Mercedes wel.' Direct daarna waren de mensen binnen Red Bull overtuigd van het eigen concept. 'We dachten al dat we de juiste weg waren ingeslagen. Bij de wintertest zagen we al dat ze geen raket hadden en dat wij niet veel fout hadden gedaan', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws