Concurrentie op haar hoede: 'Red Bull won twee van de drie races waarin ze het moeilijk hadden' Formule 1
Formule 1

Concurrentie op haar hoede: 'Red Bull won twee van de drie races waarin ze het moeilijk hadden'

Concurrentie op haar hoede: 'Red Bull won twee van de drie races waarin ze het moeilijk hadden'

Charles Leclerc, Lando Norris en George Russell gaan ervan uit dat Red Bull Racing vanaf de Grand Prix van Spanje gewoon weer dominant is. Naar het idee van Leclerc past het circuit beter bij de RB20. Russell wijst aan dat Red Bull het de afgelopen drie races lastig had, maar alsnog twee races wist te winnen. Het is dus nog lang niet gedaan met de competitiviteit van de Oostenrijkse renstal.

Sinds de Grand Prix van Miami gaat het al niet helemaal vlekkeloos bij Red Bull. Daar liep Max Verstappen schade op en hij had vervolgens op de harde band moeite om dichter bij Norris te komen, die geluk had met de safetycar. In Imola ging het ook niet helemaal van een leien dakje, maar wist Red Bull de race nog wel te winnen. Monaco was een weekend om te vergeten, waarin de zwakke punten van de RB20 vooral boven water kwamen. Het ergste werd daarom al gevreesd voor Canada, waar de Oostenrijkse renstal te maken zou krijgen met dezelfde zwakke punten.

Verstappen blonk echter uit onder wisselende weersomstandigheden en ging er met de zege vandoor. Ondanks dat het niet zo lekker ging bij Red Bull, denkt de concurrentie absoluut niet dat het team verzwakt is. 'De sterke punten van Red Bull zullen in Spanje weer beter zichtbaar zijn', denkt Leclerc, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Maar we gaan het zien. Daarachter zal alles dicht bij elkaar zitten', vervolgt de Ferrari-coureur. 'Het is geen geheim dat ze het de afgelopen paar races wat moeilijker hadden, maar toch wonnen ze twee van die drie lastige races', wijst Russell aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Concurrentie op haar hoede: 'Red Bull won twee van de drie races waarin ze het moeilijk hadden'
Verstappen pakte in Montréal de zege na het lastige weekend in Monaco. (Foto: ProShots/Zuma Press).

'Ik denk dat ze op de traditionelere circuits in Europa weer een stapje zullen zetten. Wij moeten afwachten hoe hun pace gaat zijn', zegt de Brit. Echter heeft de concurrentie ook een stap gezet. De pace van McLaren is momenteel ook erg competitief. Mercedes liet in Canada zien erg snel te zijn. Ferrari blonk dan weer niet uit in Montréal, en dat deed ze ook op zaterdag niet. De verwachting is dus dat het een spannende strijd gaat worden tussen vier teams. 'De cijfers uit de fabriek tonen dat we met deze updates veel performance hebben gevonden', laat Russell weten.

Norris ziet titelstrijd met vier teams wel zitten

Norris zet zijn geld echter op Mercedes. In Canada finishte hij voor de heren van de Duitse renstal, maar zag Russell en Lewis Hamilton dichterbij dan voorheen. 'Als ze de komende races ook sneller zijn en met Ferrari, Red Bull en ons mee kunnen vechten, dan wordt het een leuke strijd', denkt de McLaren-coureur. 'Iedereen staat dan wat meer onder druk, want dan doen er acht auto's mee, en dat is een grote uitdaging voor ons allemaal. Dat maakt het niet alleen voor ons leuker, ook voor de kijker', besluit Norris.

Momenteel staat Red Bull nog vooraan in het klassement, al wist Ferrari in te lopen in Monaco, toen ze met twee coureurs behoorlijk wat punten scoorde en Pérez uitviel. In Canada pakte Ferrari een dubbele DNF. Het gat tussen beide teams is momenteel 49 punten. McLaren staat nog veertig punten achter Ferrari op de derde plek in het kampioenschap. Mercedes moet nog wat werk verrichten om McLaren onder druk te zetten, de Zilverpijlen staan op P4 met 88 punten minder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws