Coronel uit kritiek op FIA vanwege track limits: 'Ze durfden hier niet in te grijpen' Formule 1
Formule 1

Coronel uit kritiek op FIA vanwege track limits: 'Ze durfden hier niet in te grijpen'

Coronel uit kritiek op FIA vanwege track limits: 'Ze durfden hier niet in te grijpen'

Tom Coronel is van mening dat de FIA eens opnieuw moet kijken naar de regels die ze hebben opgesteld voor de Formule 1. De analist van Viaplay zegt in de nabeschouwing van de Grand Prix van Oostenrijk dat de organisatie zich wil indekken vanwege de veiligheid. ‘Het moet een beetje een bokswedstrijd worden’, is Coronel echter van mening.

Net als collega Ernest Knoors, is Coronel niet verbaasd dat het tussen Max Verstappen en Lando Norris tot een clash kwam in de eindfase van de race. ‘Je weet met deze DRS-zones dat er twee momenten zijn dat je hem er echt naast kunt zetten’, geeft de analist aan. ‘Je ziet Norris heel veel risico nemen. Hij had al een paar keer buiten de baan gezeten’, benadrukt hij. ‘De FIA durfde hier niet in te grijpen, want dit is een gevecht om de leiding’, vermoedt Coronel. ‘Dan hoor je ze in een keer niet.’

FIA focust te veel op regels en volledige veiligheid

De coureur is van mening dat de FIA eens kritisch moet kijken naar het aantal regels dat er gelden. ‘Er zijn te veel regels. Je moet de natuur zijn gang laten gaan’, is hij van mening. ‘Kunnen we deze race nog herinneren met Leclerc?’, haalt hij daarbij als voorbeeld aan. Toen gebeurde exact hetzelfde, volgens de Viaplay-analist. ‘Max gooide z’n auto ernaast. Toen vroeg hij of ze nog wel mochten racen.’ Coronel is van mening dat de gebeurtenissen, die leidden tot een onverwachte zege voor George Russell, niet anders zijn dan dat voorval.

‘Er zijn te veel regels gekomen om dit soort veiligheidssituaties in te dekken. Dat is wat de FIA wil, puur en alleen veiligheid’, gaat de analist verder. ‘Het moet een beetje een bokswedstrijd worden, met een knietje af en toe’, aldus Coronel. ‘Eigenlijk hebben ze alle twee gelijk’, zegt hij, verwijzend naar de beschuldigingen over en weer tussen de twee betrokken coureurs. ‘Maar door de regels die er zijn, krijgt Max de straf.’

Zelfs na lekke banden gaven Norris en Verstappen niet op

De analist is wel enorm te spreken over het feit dat geen van beide coureurs direct opgaf. Zelfs na de botsing reed het duo door. ‘Twee lekke bandjes. Dan weet je, we hebben allebei een probleem’, benadrukt Coronel. Dit moment toont volgens hem ook aan dat de twee elkaar niets gunnen op de baan. ‘Je ziet ze dan allebei met een lekke band terugrijden, alsof zelfs dat gewoon een race is’, sluit de Viaplay-analist af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws