Knoors ziet oneerlijke behandeling Red Bull: 'Je kan dit op dezelfde manier uitleggen' Formule 1
Formule 1

Knoors ziet oneerlijke behandeling Red Bull: 'Je kan dit op dezelfde manier uitleggen'

Knoors ziet oneerlijke behandeling Red Bull: 'Je kan dit op dezelfde manier uitleggen'

Viaplay-analist Ernest Knoors uit kritiek op de manier waarop de FIA straffen geeft, of juist niet. De voormalig engineer ziet dat de organisatie in soortgelijke situaties niet altijd dezelfde beslissingen neemt als ze vandaag bij Red Bull Racing deden. ‘Is het wel constant?’, vraagt hij zich af tijdens de nabeschouwing van Viaplay.

In de slotfase van de race vond er een incident plaats tussen Lando Norris en Max Verstappen. Voor Norris betekende het het einde van zijn race en de Nederlander viel terug naar een vijfde plaats. Volgens Knoors was het een kwestie van tijd voordat er iets zou gebeuren. ‘Hij kreeg een waarschuwing, maar dat gevecht was nog steeds gaande’, zegt hij over de Brit van McLaren. ‘Je ziet Norris twee keer aan de buitenkant, twee keer aan de binnenkant’, beschrijft hij de manier waarop de coureur het gevecht met de wereldkampioen aanging. ‘Hij had ook een heel verhaal op de radio dat Max bewoog onder het remmen’, geeft hij aan.

‘Je zag de frustratie opbouwen bij Norris’, stelt de analist vast. ‘Hij weet dat zijn banden er op een gegeven moment aan gaan. Dan maakt hij richting het einde nog een beetje een beweging naar de buitenkant’, zag Knoors. ‘Max laat hem iets naar buiten lopen en tikt hem aan. Dan is het huilen’, luidt zijn commentaar op het incident dat de race voor beide coureurs in het water deed vallen. ‘Uiteindelijk krijgt Max hiervoor een straf. Tien seconden. De stewards grijpen nu wel in en leggen de schuld bij Max’, benadrukt hij.

Red Bull Racing bestraft, andere teams niet

Knoors denkt dat de reden voor de straf die Verstappen kreeg eerder een optelsom is dan een directe penalty voor het incident. Hij verwijst terug naar een incident dat eerder tijdens de race plaatsvond tussen de coureurs van Alpine. Daar werd niet naar gekeken door de stewards. ‘Dat vind ik het lastige. De regels zijn er, maar het lijkt alsof ze niet altijd op dezelfde manier worden toegepast.’ Hij verwijst daarbij ook naar het feit dat Norris met veel schade terugreed naar de pitstraat, iets wat Sergio Pérez eerder dit seizoen ook deed. De Mexicaan werd hiervoor bestraft. ‘Hij kreeg een straf omdat hij met een auto in gevaarlijke conditie terugreed naar de pits. Je kan dit op dezelfde manier uitleggen’, vindt Knoors. ‘Soms zitten die regels mooie acties in de weg’, is hij van mening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws