Coronel ziet Mercedes alleen nog 'incidenteel scoren': 'Ver verwijderd van de titel' Formule 1
Formule 1

Coronel ziet Mercedes alleen nog 'incidenteel scoren': 'Ver verwijderd van de titel'

Coronel ziet Mercedes alleen nog 'incidenteel scoren': 'Ver verwijderd van de titel'

Tom Coronel acht Mercedes kansloos in de titelstrijd van dit seizoen. De Duitse renstal staat momenteel wel tweede in het klassement, maar qua snelheid is de achterstand op Ferrari nu te groot, volgens de analist. Coronel ziet dat het basisconcept van de W13 niet goed genoeg is. Wel is de Nederlander van mening dat de coureurs, Lewis Hamilton en George Russell, momenteel het maximale uit hun machine weten te krijgen.

Zowel Mercedes als Russell staan momenteel tweede in hun respectievelijke klassementen. Desondanks verwacht de coureur niet dat er een kampioenschap zal worden gevierd in Brackley. 'Het verschil is te groot', concludeert Coronel bij Motorsport.com. 'Red Bull komt ongeveer drie tienden te kort ten opzichte van Ferrari, maar Mercedes zeven à acht tienden. We moeten Mercedes nog wel wat tijd gunnen, maar ik denk dat het heel lastig gaat zijn om die auto snel te krijgen. Ze kunnen incidenteel nog wel scoren, maar ze zijn ver verwijderd van de titel.'

Coronel denkt dat de achterstand komt door de testtijd tijdens de wintertestdagen in Barcelona en Bahrein. Mercedes bracht een heel ander concept naar Bahrein en dat heeft de Duitse renstal genekt, volgens de analist. 'De auto was in Barcelona een heel stuk simpeler. In Bahrein kwamen ze met de daadwerkelijk auto en daar hebben ze maar drie dagen mee kunnen testen. De andere teams hebben dus twee keer zoveel kunnen testen. Ferrari heeft al zes dagen gereden zoals ze nu rijden, Mercedes maar drie dagen.'

Coronel ziet Mercedes eigen handicap kennen

De W13 van Mercedes lijkt wel potentie te hebben, alleen weet het team dit potentieel er nog niet uit te halen. Vooral het stuiteren staat de ontwikkeling in de weg. 'Ze maken wel serieus gebruik van elkaar en ze weten alles te maximaliseren', doelt Coronel op de samenwerking tussen Hamilton en Russell. 'Ze weten dat ze niet de snelste auto hebben en dat accepteren ze. Dat doet Mercedes momenteel heel erg sterk. Je zag dat toen Russell gesommeerd werd om Sergio Pérez voorbij te laten gaan, want zo pakten ze punten', aldus Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws