Bottas in de wolken met belangrijke rol bij Alfa Romeo: 'Ik ben meer dan alleen coureur' Formule 1
Formule 1

Bottas in de wolken met belangrijke rol bij Alfa Romeo: 'Ik ben meer dan alleen coureur'

Bottas in de wolken met belangrijke rol bij Alfa Romeo: 'Ik ben meer dan alleen coureur'

Valtteri Bottas is dolgelukkig met de rol die hij speelt bij het team van Alfa Romeo. De coureur maakte deze winter de overstap van Mercedes naar de Zwitserse renstal. Velen zagen dit als een stap naar beneden, maar de rol die de Fin speelt binnen het team is veel belangrijker dan zijn rol bij de Zilverpijlen. Bovendien hebben de prestaties van de Alfa Romeo-bolide de coureur verrast.

Voor zijn overstap naar Alfa Romeo kreeg Bottas de belofte dat hij een grote rol zou spelen binnen het team. Tot nu toe wordt deze belofte nageleefd. 'Ik heb echt het gevoel dat ik een belangrijk onderdeel van het team ben', zegt de tienvoudig racewinnaar tegenover The Race. 'Het is fijn om echt autoriteit te hebben. Als ik ergens om vraag dan gebeurt het ook. Bovendien weet ik mensen binnen het team te motiveren. Ik voel me nu veel meer dan alleen een coureur. Ik ben een belangrijk teamlid.'

Bottas kreeg nog een aanbieding van Mercedes voor zijn vertrek naar de Zwitserse renstal. Bottas wilde een meerjarige deal sluiten, maar Mercedes ging daar niet mee akkoord. Bottas merkt dan ook een groot verschil tussen zijn oude en zijn nieuwe werkgever. 'Het was in het verleden heel erg lastig om de touwtjes in handen te nemen. Lewis (Hamilton, red.) is heel erg dominant binnen een team. Het werd me heel erg snel duidelijk dat ik bij Mercedes niet een dergelijke rol kon spelen als hier bij Alfa Romeo.'

Bottas: 'We vechten nu zelfs met Mercedes'

Vorig seizoen was Alfa Romeo verre van competitief. Bottas had dus verwacht een zwaar jaar tegemoet te gaan, maar niets is minder waar gebleken tot nu toe. 'De basis van de auto lijkt heel erg goed te zijn, dus het team heeft echt een redelijke stap naar voren gezet. We kunnen nu zo goed als strijden met Mercedes, dus dat is ver boven de verwachtingen die had. Als we de betrouwbaarheid van de auto kunnen verbeteren, dan zie ik niet in waarom we niet in staat kunnen zijn om elke race goede punten te scoren', aldus Bottas.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws