Berger ziet samenwerking Red Bull en Porsche zitten: 'Passen heel goed samen' Formule 1
Formule 1

Berger ziet samenwerking Red Bull en Porsche zitten: 'Passen heel goed samen'

Berger ziet samenwerking Red Bull en Porsche zitten: 'Passen heel goed samen'

Gerhard Berger ziet Red Bull Racing en Porsche graag samenwerken wanneer de nieuwe motorreglementen van 2026 ingaan. De voormalig Formule 1-coureur denkt, door zijn eigen ervaring bij de Volkswagen Group, dat de twee merken uitstekend bij elkaar zullen passen. Berger weet dat Audi en Porsche geen half werk zullen leveren als zij hun intrede doen in de sport.

Niks lijkt een intrede van de Audi en Porsche in de Formule 1 nog in de weg te zitten. De Volkswagen Group liet zich eerder al positief uit over de Formule 1-plannen van beide autofabrikanten. Porsche zal naar alle waarschijnlijkheid gaan samenwerken met Red Bull en die samenwerking krijgt de zegen van Berger. 'Zij zullen goed samen passen', stelt de Oostenrijker bij Motorsport.com. 'Het is een super vooruitzicht. Alleen al vanuit marketingoogpunt passen is het goed voor Red Bull.'

Een eerdere samenwerking van Red Bull, die met Renault, liep niet goed af. Berger voorspelt niet hetzelfde lot voor de samenwerking tussen de Oostenrijkse renstal en Porsche. 'Dit wordt heel erg anders. Renault was echt alleen een motorleverancier, terwijl Porsche meer een partner zal worden. Het wordt een samenwerking waarbij beide partijen veel meer op dezelfde golflengte zullen zitten. Als merk past Porsche ook 100.000 keer beter bij Red Bull.'

Berger: 'Audi zal het goed doen'

Naast Porsche gaat waarschijnlijk ook Audi haar intrede doen in de Formule 1. De autoleverancier wil net wat verder gaan dan Porsche en een bestaand team binnen de sport overnemen. Berger voorspelt veel goeds. 'Audi heeft een uitstekende motorafdeling. Als de Formule 1 binnentreden dan verwacht ik dat ze het goed zullen doen. In de DTM zitten ze er met hun motor ook vaak goed bij', aldus de voormalig coureur.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws