Russell verrast door grote technische kennis Hamilton Formule 1
Formule 1

Russell verrast door grote technische kennis Hamilton

Russell verrast door grote technische kennis Hamilton

George Russell heeft vrijgegeven waarmee Lewis Hamilton indruk op hem gemaakt heeft bij Mercedes. De jonge Brit voegde zich in 2022 bij de Duitse renstal, en leerde Hamilton zo beter kennen. Russell zegt dat hij verbaasd is door de technische kennis die zijn teamgenoot heeft van de sport en dat dat het grote punt is dat hem verrast heeft in de eerste wedstrijden van het jaar.

'Ik denk niet dat we een slechte seizoensstart gekend hebben. Er is zeker ruimte voor verbetering op sommige gebieden, en ik realiseer mij dat ik bevoorrecht ben met het feit dat ik teamgenoten ben met Lewis', stelt hij tegenover Formula 1. Voor de samenwerking gaf hij al aan dat hij dacht veel te kunnen leren van de zevenvoudig wereldkampioen, en dat blijkt dus ook het geval te zijn.

Hamilton is sinds 2013 al werkzaam bij Mercedes en kent het team om zich heen door en door. Hij weet met wie hij te maken heeft en hoe hij met de individuele heren van zijn team om moet gaan, ziet Russell: 'Ik leer erg veel van hem, hoe hij te werk gaat met zijn ingenieurs en hoe hij het hele team gemotiveerd houdt. Dat is best inspirerend om te ervaren.'

Hamilton maakt indruk op Russell

Er is echter één punt waarop Hamilton zijn klasse heeft getoond waarvan Russell in eerste instantie niet per se dacht dat deze klasse aanwezig was: 'Op technisch gebied is Hamilton vrij indrukwekkend. Veel mensen erkennen of waarderen dat misschien niet', benadrukt de oud Williams-rijder, die in 2022 nog niet in staat geweest is om zijn eerste Grand Prix-zege binnen te halen.

Daarmee wordt meteen een lastig onderwerp aangesneden, want de topvorm van het vorige reglementaire tijdperk heeft Mercedes niet meer. 'Qua resultaten gaat het prima. Ik denk niet dat we, rationeel gezien, meer uit het seizoen hadden kunnen halen dan we tot op heden gedaan hebben. Op Bahrein na zijn we waarschijnlijk elke race zo hoog geëindigd als mogelijk', concludeert hij. Russell is overwegend tevreden met de resultaten, maar hoopte tegen deze tijd zijn eerste overwinning al wel binnen te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws