Ecclestone deelt zorgen van Ferrari: 'FIA vertelde Wolff over de nieuwe richtlijnen' Formule 1
Formule 1

Ecclestone deelt zorgen van Ferrari: 'FIA vertelde Wolff over de nieuwe richtlijnen'

Ecclestone deelt zorgen van Ferrari: 'FIA vertelde Wolff over de nieuwe richtlijnen'

Bernie Ecclestone deelt de zorgen van Ferrari over Shalia-Ann Rao. De voormalig Mercedes-adviseur is tegenwoordig onderdeel van de FIA. Ferrari-teambaas Mattia Binotto sprak eerder al zijn zorgen uit over belangenverstrengeling. Ecclestone beweert dat Rao de nieuwe richtlijnen heeft doorgegeven aan Toto Wolff.

Van medio 2016 tot eind 2018 was Rao juridisch directeur van de FIA ​​voordat ze bij Mercedes terechtkwam. Nu is Rao dus weer terug in dienst bij de FIA. De beslissing werd genomen na het vertrek van Peter Bayer, die sinds vorig jaar FIA's Formule 1-directeur was en sinds 2017 uitvoerend directeur voor de sport. Een verklaring voor het vertrek van Bayer is nog niet bekend.

Ecclestone was niet tevreden met de aankondiging, uit angst voor belangenverstrengeling. 'Het is enorm gevaarlijk,' zei hij. 'Wolff begon al deze onzin over de auto's die moesten veranderen. Rao vertelde Mercedes natuurlijk over de nieuwe richtlijn. Ze werkte twee of drie jaar met Wolff als zijn adviseur', aldus Ecclestone die daarmee harde beschuldigingen uit richting Mercedes tegen Express.

Binotto uit zorgen over Rao

Ecclestone wilde zelf toen hij de baas van de Formule 1 was een Ferrari-man aanstellen: 'Ik wilde Luca di Montezemolo als voorzitter van het bedrijf aanstellen toen ik de zaken leidde. Maar de teams werden gek omdat hij de man van Ferrari was. Het werd gezien als belangenverstrengeling, dus hoe kan ze dit werk doen?', vraagt hij zich af.

Ferrari-teambaas Binotto deelde ook de zorgen van Ecclestone. 'Het is zeker een punt van zorg', zei Binotto zoals onder meer te lezen was bij F1Maximaal. 'Ze is een geweldig persoon, ze heeft veel ervaring, ze zal zeker in staat zijn om het werk te doen. Het is aan hen om ervoor te zorgen dat er helemaal geen belangenconflicten zijn', voegde hij eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws