Coulthard noemt meest indrukwekkende coureur naast Verstappen: 'Hij steekt er het meest bovenuit' Formule 1
Formule 1

Coulthard noemt meest indrukwekkende coureur naast Verstappen: 'Hij steekt er het meest bovenuit'

Coulthard noemt meest indrukwekkende coureur naast Verstappen: 'Hij steekt er het meest bovenuit'

Max Verstappen is oppermachtig dit seizoen en is op weg naar zijn derde wereldtitel op rij. Toch maakt ook een andere coureur dit seizoen enorm veel indruk op David Coulthard. Verstappen gaat dit weekend in Monza op zoek naar een recordbrekende tiende overwinning op rij, maar volgens Schot zullen de prestaties van Lando Norris ook de geschiedenisboeken ingaan.

'Ik geniet er echt van om Lando en McLaren weer vooraan te zien', zei de voormalig F1-coureur, die tijdens zijn carrière dertien Grands Prix won en vice-wereldkampioen werd, tegen On Track GP. Coulthard is er alvast van overtuigd: Norris staat op het punt om zijn eerste overwinning in de Formule 1 te pakken. Lang zal het niet meer duren als we de Schot mogen geloven. 'Ik weet dat hij ondertussen al enkele jaren meedraait, maar ik ben gewoon zo onder de indruk van zijn snelheid en zijn professionalisme. Daarbij, communiceert hij ook zo nuchter.'

'Oscar Piastri is zonder twijfel eveneens een toekomstige winnaar', ging Coulthard verder. En ook Alexander Albon, die in het verleden nog een appartement in Monaco huurde van de voormalige coureur, kon rekenen op complimenten. 'Alex is een fantastische persoon. Hij is een snelle en getalenteerde rijder.' Coulthard refereerde ook naar de "mislukte" passage bij Red Bull Racing van de Britse Thai en hoe hij, na een jaar zonder team, zijn rug weer rechtte. 'Het was misschien allemaal wat overweldigend toen hij bij Red Bull zat. Hij had het moeilijk tijdens de kwalificatie en deed het goed in de races, maar had geen geluk. Maar bij Williams... Wauw. Alex is echt de real deal.'

Coulthard verwacht dat Verstappen records zal verpulveren

De Schot verwacht dat Verstappen en Red Bull ook dit weekend in Italië weer autoritair zullen zijn. 'Zijn potentieel is enorm. Natuurlijk kan in deze sport alles gebeuren, maar het ziet er niet naar uit dat er op een week tijd (tussen Zandvoort en Monza, red.) veel veranderd is.' Volgens Coulthard zou het zomaar eens kunnen dat de Nederlander de resterende acht races wint. 'Ik twijfel er niet aan dat hij dat kan. Max is zo dominant, maar de rondetijden liggen nochtans niet zo heel ver van elkaar. Hij is gewoon zo constant', sloot Coulthard af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws