Hamilton doelt niet op 2021-wraak: 'Daar kunnen we niets meer aan veranderen' Formule 1
Formule 1

Hamilton doelt niet op 2021-wraak: 'Daar kunnen we niets meer aan veranderen'

Hamilton doelt niet op 2021-wraak: 'Daar kunnen we niets meer aan veranderen'

Lewis Hamilton geeft aan dat het verliezen van de titel in 2021 geen reden is geweest om zijn contract bij Mercedes te verlengen. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen gaat het niet om wraak, maar om onafgemaakte zaken. De Brit laat weten dat de controverse van het 2021-seizoen en de titelstrijd met Max Verstappen in het verleden ligt, en dat hij daar niets aan kan veranderen.

Niemand heeft waarschijnlijk een samenvatting nodig waarom de titel van 2021 nog altijd een veelbesproken onderwerp is. Verstappen won de race in Abu Dhabi na een safetycar-fase laat in de race en daardoor ging de titel naar hem. Mercedes heeft lang gezeten met de gevoelens dat het niet helemaal eerlijk ging, maar lijkt het inmiddels toch achter zich te hebben gelaten. Dat geldt ook voor Hamilton, die op donderdag 31 augustus eindelijk zijn krabbel onder een nieuw contract bij Mercedes heeft gezet. 'Ik ben geen persoon van wraak. Het gaat niet om wraak, het gaat niet om goedmaken', vertelt de Brit op de mediadag in Monza.

'Dat ligt in het verleden. We kunnen het verleden niet veranderen', gaat Hamilton verder. 'Ik geloof echt dat we met dit team nog meer kampioenschappen en races kunnen winnen. Daar gaat mijn energie naartoe. We hebben nog onvoltooide taken.' Bij het aflopen van zijn contract is Hamilton bijna 41 jaar oud. 'Ik had niet gedacht dat ik op de leeftijd zou zijn waar ik nu ben en me lichamelijk en geestelijk zo zou voelen zoals ik me voel', zegt Hamilton, die in 2013 naar Mercedes overstapte als opvolger van Michael Schumacher. Hij houdt er gewoon van om nog steeds races te rijden, ondanks dat Mercedes momenteel niet in staat is om races te winnen.

Alonso steekt loftrompet voor Hamilton: 'Geweldig om hem nog twee jaar te hebben'

De oudste coureur in het veld, Fernando Alonso van Aston Martin (42), is blij met de contractverlenging van Hamilton en zijn duurzaamheid in de Formule 1. 'Dit toont zijn toewijding, zijn liefde voor de autosport', zegt de Spanjaard. Alonso was Hamiltons eerste Formule 1-teamgenoot bij McLaren in 2007. De rivaliteit tussen de twee had bijna het team vernietigd. 'Het is geweldig om hem nog twee jaar te hebben. Hij is een van de groten in de sport', looft Alonso zijn Britse rivaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws