Kritiek op Red Bull-dominantie kan Verstappens rug op: 'Concentreer me op zo goed blijven' Formule 1
Formule 1

Kritiek op Red Bull-dominantie kan Verstappens rug op: 'Concentreer me op zo goed blijven'

Kritiek op Red Bull-dominantie kan Verstappens rug op: 'Concentreer me op zo goed blijven'

Max Verstappen kan het niet schelen dat men kritiek heeft op de dominantie van Red Bull Racing. De Nederlander focust zich op zichzelf en het team om die goede prestaties te blijven voortzetten. Vanwege haar consistentie prestaties en de dodelijke combinatie van Verstappen en de RB19 is het team onverslaanbaar. De Oostenrijkse renstal staat er weer ontzettend goed voor, ook in Ferrari-land.

Verstappen kon niet lang genieten van zijn oranjefeestje in Zandvoort, direct na de Grand Prix van Nederlander was het al tijd om door te reizen naar Italië. Dit weekend hoopt de tweevoudig wereldkampioen zijn zegereeks voort te zetten op het Italiaanse Monza. 'Natuurlijk begrijpen mensen niet altijd wat er zich achter de schermen afspeelt in een team en hoe uitdagend het is om consistent te winnen, zelfs met een goede auto', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf. 'In situaties zoals die in Zandvoort is het erg eenvoudig om een fout te maken, van de baan te raken en in de grindbak te belanden', vervolgt de Limburger.

'Ik ben tevreden dat we rustig en georganiseerd zijn gebleven. Het wordt soms niet altijd gewaardeerd als één partij goed presteert. Hierbij denk ik niet alleen aan mezelf, maar aan het hele functioneren van het team. Dat is niet mijn focus; ik concentreer me alleen op hoe we op dit moment opnieuw zo goed mogelijk kunnen presteren.' Daarbij is Verstappen natuurlijk niet de enige, iedereen bij Red Bull Racing blijft kritisch. Zo was het team nog teleurgesteld dat Sergio Pérez vanwege een tijdstraf slechts vierde kon worden tijdens de Grand Prix van Nederland. De Oostenrijkse renstal vermoedt in Italië de meeste tegenstand te krijgen van Ferrari.

Verstappen vreest Ferrari niet: 'Dit is een goed circuit voor ons'

De Italiaanse renstal presteert over het algemeen beter op circuits met minder downforce, en aangezien Monza een circuit is met een heel laag downforceniveau, wordt Ferrari dus als de grootste concurrent gezien. Een probleem bij het team uit Maranello is echter wel dat haar bolide inconsistent en onbetrouwbaar is. Of ze nu sneller zijn dan verwacht of juist langzamer, niemand heeft enig idee wat daarvoor de verklaring is. Dit geldt zowel in positieve als negatieve zin. De RB19 van Verstappen en Pérez gedraagt zich doorgaans voorspelbaarder. Het is aan de coureur om er het maximale uit te halen en constant te presteren, iets waar Verstappen beter lijkt in te slagen dan Pérez.

Pierre Gasly, voormalig teamgenoot van Verstappen en nu rijdend voor Alpine, voorspelt dat Monza juist minder gunstig kan zijn voor Red Bull en dat het geen eenvoudig weekend zal worden voor Verstappen, ondanks zijn onverslaanbare reeks sinds begin mei op verschillende typen circuits. 'Mensen mogen allemaal een mening hebben, maar ik denk dat dit gewoon een goed circuit is voor ons', sluit de Nederlander af, die op vrijdagmiddag zal beginnen aan de eerste sessie van het weekend. Een enige troost voor de concurrentie kan nog de 'Monza-vloek' zijn, aangezien de winnaars van de edities van 2019, 2020, en 2021 het jaar erop altijd uitvielen, maar de kans dat de RB19 het opeens begeeft, is vanzelfsprekend heel klein.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws