Steiner prijst 'fantastische' Hülkenberg en gelooft in Magnussen: 'Hij maakt een moeilijke fase in zijn carrière door' Formule 1
Formule 1

Steiner prijst 'fantastische' Hülkenberg en gelooft in Magnussen: 'Hij maakt een moeilijke fase in zijn carrière door'

Steiner prijst 'fantastische' Hülkenberg en gelooft in Magnussen: 'Hij maakt een moeilijke fase in zijn carrière door'

Günther Steiner houdt voor komend seizoen vast aan zijn huidig rijdersduo, bestaande uit Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen. Die eerste maakt een sterk seizoen door, maar zijn teamgenoot beleeft een lastiger 2023. Dat ziet ook de teambaas van Haas, die ondanks de tegenvallende prestaties van de Deen vertrouwen blijft hebben in diens kunnen.

'Kevin zit niet in de beste fase van zijn carrière', legde Steiner uit aan Formel1.de. De Italiaan kreeg als gevolg van zijn beslissing omtrent de toekomst van Magnussen het verwijt dat het een sentimentele beslissing was, maar dat wuifde hij in zijn gekende stijl weg. 'Denk je dat ik sentimenteel ben? Nee, dat heeft er niets mee te maken.' Bij Haas begrijpen ze wat er momenteel aan de hand is met de Deen, die bezig is aan zijn vijfde seizoen voor de Amerikaanse renstal. 'Hij heeft geen vertrouwen in de wagen. Kevin zit in een lastige positie, maar laat zich niet klein krijgen. Ik denk niet dat het wisselen van coureur ons op dit moment beter zou maken. Daarbij, heeft iedereen wel eens een periode dat hij niet presteert', concludeerde Steiner.

De teambaas is er tevens van overtuigd dat Magnussen zich zal herpakken. 'Zodra de auto hem (Magnussen, red.) weer beter ligt, zal hij er staan. Kevin heeft een stabiele wagen nodig. We houden hem vast, omdat we in hem geloven.' Volgens Steiner weegt het sportieve duidelijk door in zijn beslissing, maar toch lijkt hij ietwat sentimenteel te zijn over zijn coureur. 'Kevin was bij ons toen we het moeilijk hadden. We willen hem graag die kans geven.'

Het contrast met Hülkenberg

Op sportief vlak moet Magnussen dit seizoen het onderspit delven ten opzichte van zijn teamgenoot. Steiner is dan ook 'verbijsterd' over de prestaties van Hülkenberg, die het volgens de teambaas 'fantastisch' doet. De Duitser stootte dit seizoen al zes keer door naar Q3, maar eindigde ook nog maar één keer in de punten. Het staat buiten kijf dat de VF-23 tijdens de race gewoonweg ondermaats presteert, maar toch gooien de prestaties van The Hulk hoge ogen in de paddock.

Omdat Hülkenberg jaren geen team had en dus genoodzaakt moest toekijken vanop de zijlijn, namen Haas en Steiner een gok aan het begin van het seizoen. Maar dat risico heeft duidelijk goed uitgepakt. 'Godzijdank hebben we dat gedaan', zei de Italiaan over het opzij schuiven van Mick Schumacher. 'Ik zag dat Nico het nog steeds in zich had, maar ik twijfelde wel of hij net zo sterk zou terugkeren als voorheen. Hij heeft drie jaar lang geen vast zitje gehad, maar hij was meteen terug', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws