Coulthard over de prestaties van Mercedes: 'Het is teleurstellend' Formule 1
Formule 1

Coulthard over de prestaties van Mercedes: 'Het is teleurstellend'

Coulthard over de prestaties van Mercedes: 'Het is teleurstellend'

Waar Mercedes jarenlang het dominante team op de baan was, lijkt daar in 2024 nog maar weinig van over. Ook tijdens het raceweekend in Miami was het optreden van de Duitse renstal niet overtuigend. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwam als zesde over de finishlijn en teamgenoot George Russell kwam als achtste over de streep. De laatste keer dat het team een podiumplaats wist te veroveren was in 2023 in Abu Dhabi waar Russell derde werd.

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard laat aan Speedweek weten hoe hij tegen de crisis bij Mercedes aankijkt. Met name het feit dat het coureurs als Hamilton en Russell betreft, zorgt voor verbazing bij de Schot. 'We hebben het over absolute premium coureurs hier. Hamilton is de meest succesvolle coureur aller tijden', zegt hij.

Coureurs zitten dicht bij elkaar

Coulthard weet het optreden van Mercedes de afgelopen maanden niet anders samen te vatten dan 'teleurstellend'. 'We willen allemaal dat Hamilton en Russell aan de top staan', zegt hij. De druk voor het team van Mercedes is groot, volgens Coulthard. Dit komt doordat de verschillen tussen de teams groter dan ooit te voren lijken te zijn. 'In China was de laatste coureur in de sprintrace minder dan 1,6 seconden langzamer dan de snelste. Dat betekent dat er zich twintig coureurs binnen deze korte tijd bevinden. We hebben het echt over hele kleine afstanden.'

Volgens Coulthard valt er niets op de coureurs zelf aan te merken. 'Ik twijfel er geen seconde over dat Hamilton en Russell buitengewone coureurs zijn. Het is de taak aan de technici om de auto te verbeteren. Daar lijken ze op dit moment enorm veel moeite mee te hebben.' Voor Russell is het moeilijker dan voor Hamilton, vermoedt Coulthard. 'Russell moet zich hier doorheen worstelen. Het team heeft enorme moeilijkheden.'

In het wereldkampioenschap beschikt Russell momenteel wel over meer punten dan zijn teamgenoot. Russell staat op de zevende plaats. Zijn beste resultaat behaalde de Brit tijdens de eerste race van het seizoen in Bahrein waar hij als vijfde eindigde. Hamilton staat dit moment op de negende plaats in het wereldkampioenschap met slechts 27 punten op zijn naam. Zijn beste resultaat behaalde hij in Miami waar hij als zesde over de finishlijn kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws