Alonso wil dat Aston Martin Red Bull imiteert vanaf 2026: 'Willen de Red Bull uit 2022 zijn' Formule 1
Formule 1

Alonso wil dat Aston Martin Red Bull imiteert vanaf 2026: 'Willen de Red Bull uit 2022 zijn'

Alonso wil dat Aston Martin Red Bull imiteert vanaf 2026: 'Willen de Red Bull uit 2022 zijn'

Vanaf 2026 zullen de nieuwe reglementen binnen de Formule 1 hun aantrede doen. Zo zullen de auto's voor 50% aangedreven worden door een verbrandingsmotor en voor 50% elektrisch worden aangedreven. Bij het ingaan van de huidige reglementen in 2022 was het het team van Red Bull Racing dat de dominante auto wist te ontwerpen. Fernando Alonso vindt dat het nu de taak aan Aston Martin is om dat te doen.

Met name door het vertrek van ontwerper Adrian Newey bij het team van Red Bull hopen andere teams vanaf 2026 de Oostenrijkse renstal voorbij te kunnen gaan. Zo heeft Aston Martin geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor en is het een samenwerking met Honda aangegaan in aanloop naar de nieuwe reglementen. 'Ik denk dat het meest belangrijke (om op te focussen, red.) voor ieder team de nieuwe reglementen zijn', vertelt Alonso aan Motorsportweek.

De nieuwe Red Bull worden

Alonso laat geen gras groeien over de verwachtingen die hij van zijn team heeft voor 2026. 'Newey heeft het beste uit de huidige reglementen weten te halen, die in 2022 in het leven zijn geroepen. Maar in 2014, bijvoorbeeld, was het Mercedes die dat deed. Je weet nooit wat er gaat gebeuren in 2026. Wij willen de Mercedes van 2014 of de Red Bull van 2022 worden. Ik denk dat veel teams daar zelf op hopen', vertelt de Spanjaard.

Tegelijkertijd verwacht Alonso niet dat Red Bull ten onder zal gaan aan het vertrek van Newey. 'Ik denk van niet. Ze hebben de sport natuurlijk sinds 2021 gedomineerd. Wanneer er zich dan iets buiten het team of het raceweekend om voltrekt komt dat team erg in het nieuws. Dat is omdat zij degenen zijn die iedereen wil verslaan. Iedereen wil hen destabiliseren om te proberen hen te kunnen verslaan op de baan.'

Was er bij een ander team een ontwerper opgestapt, had dat voor veel minder commotie gezorgd, denkt Alonso. 'Dan is er minder nieuws dan wanneer het een topteam overkomt,' zegt hij. Sinds het nieuws van het vertrek van Newey bij de Oostenrijkse renstal hebben Zak Brown, CEO van McLaren, en Toto Wolff, Mercedes-teambaas, laten weten dat het aantal sollicitaties van Red Bull-medewerkers bij hun teams is toegenomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws