Coulthard plaatst Verstappen in illuster rijtje: 'Hij is op gelijke hoogte met Schumacher en Senna' Formule 1
Formule 1

Coulthard plaatst Verstappen in illuster rijtje: 'Hij is op gelijke hoogte met Schumacher en Senna'

Coulthard plaatst Verstappen in illuster rijtje: 'Hij is op gelijke hoogte met Schumacher en Senna'

Max Verstappen heeft een geweldig weekend achter de rug in Barcelona, waarbij hij indruk heeft gemaakt op Mark Webber en David Coulthard. Het leek wel kinderspel voor Verstappen op de baan van de Spaanse Grand Prix. Webber denkt dat de huidige wereldkampioen dit seizoen verder geen tegenstand meer zal ervaren en omschreef de race tegenover Motorsport.com als 'jongens tegen de mannen.' Ook Coulthard was zeer te spreken over de prestaties van de Nederlander, waarbij hij een vergelijking trok met de meest dominante weekenden van Michael Schumacher, Ayrton Senna en Lewis Hamilton.

Verstappen behaalde in Barcelona voor de derde keer in zijn carrière binnen de koningsklasse een Grand Slam. Daarmee wordt aangetoond dat hij de racewinnaar was, van poleposition mocht starten, alle rondes vooraan heeft gereden en ook nog eens de snelste rondetijd heeft neergezet. 'Het was jongens tegen de mannen', zegt Webber over de race. 'Het is een enorm probleem voor de concurrentie, Red Bull Racing is gewoon niet meer bij te houden. Dit jaar is er geen competitie voor Max (Verstappen, red.)', aldus Webber.

Webber: 'Titelstrijd is al voorbij, als het ooit al was gestart'

Ook Coulthard is van mening dat het een extreem dominant weekend was voor Verstappen. 'Wat Max in Barcelona heeft laten zien is fenomenaal en ik denk dat we hem zonder moeite wel op gelijke hoogte kunnen plaatsen met de dominante weekenden van bijvoorbeeld Schumacher, Senna en Hamilton. Hij lijkt wel een machine momenteel.'

Er staan nog vijftien races op het programma, maar de twee analisten zijn het unaniem eens dat de titelstrijd al gestreden is. 'Sergio Pérez was in mijn ogen eigenlijk nooit echt een gevaar voor Max. Een titelstrijd kan je ook pas echt voeren tegen het einde van het seizoen, dan wordt het echt spannend, pas rond september of oktober', legt Webber uit. 'Die punten moet je nu verdienen, en niemand haalt die behalve Max. Het lijkt alsof de titelstrijd dus al definitief over is, of misschien nooit echt is begonnen.'

Tweede plek ligt nog wel voor het oprapen

Wel kan er nog een interessante strijd komen om de tweede plek, zowel voor de coureurs als voor de constructeurs. Op het moment staat Mercedes op de tweede plek in de WK-stand, nadat ze afgelopen weekend met een dubbele podiumfinish directe concurrent Aston Martin hebben ingehaald. Bij de coureurs staat Pérez nog met een marge van achttien punten voor op Fernando Alonso, maar met de opmars van Mercedes komt ook Hamilton weer dichterbij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws