Danner bagatelliseert ogenschijnlijk grote voorsprong Mercedes op Red Bull Formule 1
Formule 1

Danner bagatelliseert ogenschijnlijk grote voorsprong Mercedes op Red Bull

Danner bagatelliseert ogenschijnlijk grote voorsprong Mercedes op Red Bull

Christian Danner denkt niet dat na de Grand Prix van Turkije geconcludeerd kan worden dat Red Bull Racing een probleem heeft. De Oostenrijkse renstal leverde op Istanbul Park overduidelijk in wat wedstrijdsnelheid betreft, maar het was dan ook een chaotisch en onzeker weekend. De laatste ronden van de titelstrijd zullen volgens de Duitser net zo spannend zijn als deze gedurende de eerste helft van het jaar waren.

Door SPORT1 wordt Danner, die zelf aan 47 Grands Prix deelnam in de jaren '80, gevraagd op wie hij zijn geld zet in de titelstrijd van 2021. 'Ik zie Max Verstappen op de eerste plek eindigen', stelt hij overtuigd, ondanks dat het niet zijn team was dat in Istanboel dominant leek. 'Het duel tussen die twee is nog steeds in balans', is zijn beargumentering voor de keuze voor de Nederlander.

'Turkije was geen normale race, het was chaos. Dat is totaal niet representatief voor hoe de rest van het jaar eruit ziet', vervolgt hij. Tijdens de Grand Prix werd er op een nat wegdek gereden, maar aan het begin van het weekend kwamen de teams al voor een verrassing te staan. In 2020 lag er nauwelijks grip op het Turkse circuit, in 2021 wel. Een gegeven dat Red Bull naar eigen zeggen totaal verkeerd inschatte, Mercedes niet.

Danner is daarom ook stellig wanneer hij aangeeft dat Mercedes zeker niet als oppermachtige partij het seizoenslot ingaat: 'Je kan niet zeggen dat dit de ommekeer was (voor Mercedes, red.). Ze zullen op gelijke hoogte blijven liggen en tot aan Abu Dhabi zal het kampioenschap dan ook nog niet beslist zijn.' In zes races moet Lewis Hamilton een gat van zes punten naar zijn Limburgse rivaal zien te dichten.

Bottas en Perez in de titelstrijd

Valtteri Bottas en Sergio Perez meldden zich in Turkije ook. Indirect hebben ze invloed op de titelstrijd door Hamilton en Verstappen van posities te houden. Danner: 'Zij zijn belangrijk in het duel. Hamilton werd geen derde, maar Perez. Dat kan aan het einde van het jaar nog belangrijk zijn. Bottas wist daarentegen ook te winnen, en Verstappen niet. Dat weeg je dan ook tegen elkaar af.'

'Perez heeft punten van Hamilton afgesnoept, en daar ging het in Turkije om', concludeert hij lovend over de tweede man van Red Bull. De Mexicaan deed afgelopen wedstrijd dan ook precies wat zijn Oostenrijkse werkgever van hem verlangt: het Verstappens rivaal Hamilton zo lastig mogelijk maken. Hoewel de Mercedes-coureur zich een weg leek te banen langs de Red Bull, wist hij met een uitstekend staaltje verdedigend werk de Brit achter zich te houden in Turkije.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws