Horner onthult: Red Bull met twee 'levende' Honda-motoren in motorpool Verstappen Formule 1
Formule 1

Horner onthult: Red Bull met twee 'levende' Honda-motoren in motorpool Verstappen

Horner onthult: Red Bull met twee 'levende' Honda-motoren in motorpool Verstappen

Christian Horner denkt dat Max Verstappen geen motorwissels meer nodig zal hebben in 2021, maar weet het niet zeker. De Nederlander heeft nog twee bruikbare motoren om zes wedstrijden af te leggen. In theorie zou dat voldoende moeten zijn, maar toch houdt de Red Bull Racing-teambaas een slag om de arm als het over het motorplan gaat.

'Onder normale omstandigheden zouden wij het jaar uit kunnen rijden met enkel de gridstraf die Verstappen heeft geïncasseerd in Sochi', liet de Brit na afloop van de Turkse Grand Prix weten in gesprek met RaceFans. Destijds verwisselde hij de ICE, MGU-H én MGU-K, de drie grootste componenten van de motor. Dit kwam hem op een fikse gridstraf te staan, waarna hij vanaf P20 startte.

Verstappen met twee Honda-motoren over

Een van de motoren van de coureur raakte hij kwijt tijdens de crash met Lewis Hamilton in Groot-Brittannië. De andere motor heeft Red Bull al opgebrand. Met andere woorden: deze motor was simpelweg aan het einde van zijn levensduur. Met de introductie van de motor in Rusland heeft Red Bull dus nog twee motoren tot haar beschikking. 'Een van de drie eerder toegestane motoren is dus nog 'levend' in onze motorenpool. Het is dus niet zo dat we er nog maar één over hebben.'

Goed nieuws dus voor Verstappen, maar geen definitieve bevestiging dat er geen motorwissels meer aan te pas zullen komen. Horner: 'Theoretisch gezien moeten we het hiermee redden tot aan het einde van het jaar, maar zeg nooit nooit.' Er kan op het circuit uiteraard ook nog wat gebeuren dat een motor kost. Is dit het geval dan zal de gridstraf minder groot zijn dan voorheen, gezien de tweede keer dat onderdelen geïntroduceerd worden de straf per onderdeel halveert.

Wat houdt dit precies in?

Met twee levende motoren wordt dus bedoeld dat er twee motoren in de pool aanwezig zijn waar nog gebruik van kan worden gemaakt. De ene is vermoedelijk al enkele races gebruikt, terwijl die van Sochi maximaal twee races (Rusland en Turkije, red.) oud is. Over het algemeen houdt een F1-motor het circa zeven races vol. Met nog zes resterende wedstrijden op de kalender zou het einde van het jaar met de twee motoren die Verstappen nu nog heeft haalbaar moeten zijn.

Verstappen inmiddels nog hogere favoriet voor F1-wereldtitel 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws