Waarom kreeg Perez geen straf na duel met Hamilton? Formule 1
Formule 1

Waarom kreeg Perez geen straf na duel met Hamilton?

Waarom kreeg Perez geen straf na duel met Hamilton?

Sergio Perez en Lewis Hamilton vochten het tijdens de Grand Prix van Turkije op prachtige wijze uit op de baan. In de laatste bocht herpakte Perez zijn positie, maar kwam daarbij wel buiten de baan en reed een stukje door de ingang van de pitstraat. De raceleiding deelde hiervoor geen straf uit, maar de Mexicaan profiteerde wel degelijk van zijn avontuurtje buiten de baan. Hoe kan dit?

In ronde 35 ging het er hard aan toe. Hamilton leek aan het einde van het rechte stuk Perez al gepasseerd te zijn, maar de Mexicaan liet zijn temperament gelden en gaf zich niet gewonnen. Daarbij reed hij om het paaltje heen, dat het begin van de pitstraat aanduidt. 'Een straf is alleen op zijn plaats als men bij het ingaan van de pitstraat langs de buitenkant om het paaltje heen rijdt', zo legt Masi uit in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Perez deed het tegenovergestelde en verdient derhalve geen straf. Bovendien kon hij ook niet veel anders, omdat hij moest uitwijken voor de Mercedes-coureur. 'Hij werd door Hamilton naar de buitenkant van de bocht gedrukt, dus had hij helemaal geen keuze. Overigens is er wel vanuit beide teams (Red Bull en Mercedes, red.) navraag gedaan over het voorval', aldus de wedstrijdleider. Beide coureurs kwamen er zonder schade uit en schotelden de kijker zo een goed duel voor, waar geen verdere actie bij nodig was.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws