De concurrentie is kansloos: 'Het probleem is dat Red Bull zich op één coureur focust' Formule 1
Formule 1

De concurrentie is kansloos: 'Het probleem is dat Red Bull zich op één coureur focust'

De concurrentie is kansloos: 'Het probleem is dat Red Bull zich op één coureur focust'

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert is van mening dat de beslissing van Red Bull Racing om haar middelen volledig in te zetten op Max Verstappen het bijna onmogelijk maakt om hem te verslaan. Volgens de Brit zijn er wel een paar coureurs in het huidige startveld die de strijd aan kunnen gaan, maar zolang het team gefocust is op één coureur maakt niemand een schijn van kans.

Tijdens het 2023-seizoen werd duidelijk dat niemand in de buurt kon komen van Verstappen. Aan het begin van het seizoen deed Sergio Pérez nog een poging, en later in het jaar probeerde ook McLaren nog dichtbij te komen, maar de Nederlander was iedereen te snel af. Herbert denkt echter wel dat er coureurs zijn die de strijd aan kunnen gaan met Verstappen. 'Lewis, uiteraard', antwoordt Herbert in gesprek met Express Sport. 'Dan heb je de jonge jongens die opkomen: George, Lando, misschien ook Carlos en Charles. Dat zijn de belangrijkste coureurs. McLaren heeft een geweldig duo met Lando en Oscar', gaat de Brit verder.

'Zouden ze het op kunnen nemen tegen Max?' vraagt de voormalig Formule 1-coureur zich af. 'Het probleem dat je altijd zult hebben, is dat het team gefocust is op één persoon. Teams zoals Ferrari, Mercedes, McLaren hebben wel de mogelijkheid om zich op beide coureurs te richten. Ik begrijp de aanpak van Red Bull wel', vertelt Herbert. Volgens Herbert is het duidelijk dat Red Bull zich richt op Verstappen, helemaal nu de drievoudig wereldkampioen zo dominant is. 'Het gaat terug naar mijn tijd met Schumacher bij Benetton, omdat Briatore zich alleen kon focussen en steun kon geven aan één coureur, maar ze wisten altijd dat hij het zou klaren. Dat is waar je het probleem hebt met Sergio, omdat hij soms dicht bij Max kan komen, maar hij eindigt niet eens altijd als tweede.'

Verschuivingen bij Mercedes

Zelfs als Red Bull tegen haar eigen filosofie in zou gaan en Verstappen zou koppelen aan een andere coureur die regelmatig kan strijden voor overwinningen, is er discussie over of ze comfortabel zouden zijn met het rijden in een wagen die is ontwikkeld naar de smaak van de drievoudig wereldkampioen. Meerderen denken dat Norris of Hamilton dat wel aan zouden kunnen, maar Herbert denkt dat Russell dat wellicht ook wel kan. 'George heeft het heel goed gedaan tegen Lewis, maar je hebt een lichte verschuiving gezien. Het ging allemaal over George aan het begin van het seizoen, nu lijkt Lewis een betere prestatie neer te zetten', zegt Herbert. 'Maar George is niet ver weg, dat is het verschil met hem. Lando verbetert, hij wordt beter, hij kan omgaan met de druk en de verwachtingen die op zijn schouders rusten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws