De la Rosa overtuigd van Alonso's kwaliteiten: 'Hij kan een derde titel winnen' Formule 1
Formule 1

De la Rosa overtuigd van Alonso's kwaliteiten: 'Hij kan een derde titel winnen'

De la Rosa overtuigd van Alonso's kwaliteiten: 'Hij kan een derde titel winnen'

Fernando Alonso keert dit jaar terug in de Formule 1 nadat hij twee jaar absent was van de koningsklasse. Desondanks is voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa van mening dat Alonso een derde titel kan winnen. Dat vertelt hij in een documentaire van het Spaanse Movistar over de terugkeer van zijn landgenoot.

Alonso zal dit jaar uitkomen voor het team van Alpine. Toen dat team nog Renault heette, werd de Spanjaard twee keer kampioen in 2005 en 2006. Inmiddels is hij 39 jaar oud en heeft hij, zoals eerder vermeld, twee jaar gemist in de Formule 1. In die twee jaar heeft Alonso verschillende dingen gedaan, waaronder deelnemen aan de Dakar Rally, een tweede poging om de Indy 500 te winnen en nog een keer de 24 uur van Le Mans, die hij wist te winnen.

Volgens De la Rosa hebben de uitstapjes naar andere raceklassen Alonso geholpen voor zijn terugkeer in de Formule 1: 'De afgelopen paar jaar hebben ervoor gezorgd dat Alonso de Formule 1 meer kan waarderen. Zijn terugkeer zal dan ook zeer positief uitpakken, zowel voor hem als voor de sport. Ik denk dan ook dat hij een derde titel kan winnen.'

'Interesse voor de Formule 1 zakte weg in Spanje'

Verder is De la Rosa blij dat Alonso terug is en daar heeft hij zo zijn reden voor: 'De interesse voor de sport zakte weg in Spanje in de tijd dat hij weg was. Ja, we hadden Carlos Sainz, maar hij wist niet echt superveel interesse op te wekken. Alonso deed dat in het verleden wel toen hij aankwam in de Formule 1 en successen wist te boeken. Daarvoor was er ook weinig interesse, omdat er geen winnende Spanjaard was. Hij veranderde alles', sluit De la Rosa af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws