Deelt Brown een steek onder water uit? 'Wij weten wie onze coureurs zijn, wie onze teambaas is' Formule 1
Formule 1

Deelt Brown een steek onder water uit? 'Wij weten wie onze coureurs zijn, wie onze teambaas is'

Deelt Brown een steek onder water uit? 'Wij weten wie onze coureurs zijn, wie onze teambaas is'

Het silly season is in volle gang, maar McLaren-CEO Zak Brown is blij dat McLaren er niet aan meedoet. De Amerikaan is blij met de positie van zijn team en dat ze twee rijders hebben die voor de komende jaren zijn vastgelegd. Op die manier wordt de Britse renstal niet ontwricht zoals sommige andere teams, bijvoorbeeld Red Bull Racing en Mercedes.

In november vorig jaar kon McLaren al bekendmaken dat Oscar Piastri nog wel een tijdje zou blijven. Voor het begin van het 2024-seizoen volgde de bevestiging van de contractverlenging van Lando Norris. Daarmee was McLaren één van de eerste teams die haar line-up voor de komende seizoen al rond had. Omdat er momenteel nog een zitje vrij is bij Mercedes in 2025 is de rijdersmarkt een grote chaos, en dat heeft naar het idee van Brown een destabiliserende werking op sommige teams. In ieder geval niet op McLaren. 'We proberen deel te nemen aan het silly season, maar we doen gewoon niet mee!' knipoogt Brown tegenover de internationale media.

'Ik denk dat de dingen die ik probeer te doen, is stabiliteit, zichtbaarheid en duurzaamheid in al onze raceteams creëeren', gaat Brown verder. Eerder dit jaar leed McLaren een verlies toen David Sanchez het team verliet, die slechts drie maanden lang de head of vehicle concept was voor de renstal uit Woking. McLaren is op zoek naar een vervanger, maar Brown is tevreden met de situatie van McLaren betreffende de toekomst. 'We bevinden ons in een geweldige positie', benadrukt de Amerikaan. 'Het Formule 1-team, we weten wie onze coureurs zijn, we kennen onze teambaas. Alles verloopt volgens plan. We hebben nieuwe technologie geïmplementeerd, we hebben geweldige sponsors.'

Brown denkt dat McLaren sterker is dan sommige rivalen

Die stabiliteit en rust betreffende de zitjes, werkt door in hoe het raceteam opereert, denkt Brown. 'Ik denk dat we, op een moment waarop sommige teams ontwricht zijn, niet zeker weten wie waar gaat rijden, de aankomende wijzigingen in het reglement en dergelijke, we een behoorlijk sterke positie hebben als we naar de toekomst kijken. We willen ons gewoon focussen op ons werk en doorgaan met waar we nu mee bezig zijn', aldus Brown. McLaren kende een betere start van het seizoen dan vorig jaar en staat derde in het kampioenschap, met een stevige voorsprong op Mercedes. De Britse renstal heeft als doel om spoedig met Ferrari te kunnen vechten, om uiteindelijk ook Red Bull op de hielen te zitten.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws