Degelijke cijfers Verstappen in buitenlandse media: 'Liet een meesterwerk zien op intermediates' Formule 1
Formule 1

Degelijke cijfers Verstappen in buitenlandse media: 'Liet een meesterwerk zien op intermediates'

Degelijke cijfers Verstappen in buitenlandse media: 'Liet een meesterwerk zien op intermediates'

Max Verstappen eindigde de Grand Prix van Monaco op de derde plek. Voor de race in het prinsendom wist de Nederlander elke race die hij finishte te winnen, maar daar is nu dus een einde aan gekomen. De coureur van Red Bull Racing kende een lastig weekend in Monte Carlo, maar wist uiteindelijk wel voor titelconcurrent Charles Leclerc te eindigen. Sergio Pérez maakte het nog mooier voor Red Bull door de race te winnen. De cijfers van de internationale media zijn uiteindelijk redelijk positief voor Verstappen.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 8,0

Na de Grand Prix van Spanje, die Verstappen wist te winnen, kreeg de coureur van Red Bull een 9,0. Het raceweekend in Monaco verliep alles behalve soepel voor de regerend wereldkampioen, waardoor Auto, Motor und Sport besluit Verstappen een lagere score te geven dan vorige week. Verstappen had het moeilijk tijdens de vrije trainingen en ook tijdens de kwalificatie kon de coureur niet tippen aan de tijden van de rivalen van Ferrari.

Naast het feit dat de Ferrari-coureurs sneller waren dan de Limburger, was ook Pérez sneller dan zijn teamgenoot. Toch levert het weekend in Monte Carlo alsnog een mooie 8,0 op voor Verstappen. 'Red Bull kreeg gelukkig niet de kans om de Verstappen-kaart te spelen. Pérez was het gehele weekend beter dan de captain van het team. Bovendien had Verstappen het gehele weekend moeite met de balans in de auto', schrijft het Duitse medium.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 9,0

Het hoogste cijfer van het weekend wordt gegeven door de journalisten van La Gazzetta dello Sport. De problemen van Verstappen gedurende het weekend werden tenietgedaan in de race en dat levert de rijder een 9,0 op. 'Zijn meesterwerk liet hij zien op de intermediates', begint de krant. 'Hij was op deze band vier tienden sneller dan de mannen in het rood. Hij pakte een resultaat, eindigde voor Leclerc en bouwt zijn voorsprong uit in de titelstrijd.'

The Race (Groot-Brittannië) - 7,5

The Race geeft Verstappen met een 7,5 ook een verdienstelijk cijfer voor zijn weekend in Monaco. Edd Straw zag dat de coureur nooit comfortabel in zijn RB18 zat en dat had effect op de kwalificatie van de Red Bull-coureur. 'Hij zat er niet zo lekker in als zijn teamgenoot Pérez. Hij was dit weekend niet op zijn best, maar als Q3 niet werd gestopt door de rode vlag dan had alles anders kunnen zijn', concludeert de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws