Internationale media: 'Pérez' zege toverde een glimlach op gezicht van Verstappen' Max Verstappen
Max Verstappen

Internationale media: 'Pérez' zege toverde een glimlach op gezicht van Verstappen'

Internationale media: 'Pérez' zege toverde een glimlach op gezicht van Verstappen'

Max Verstappen wordt in de media over de grens maar nauwelijks aangekaart na de Grand Prix van Monaco. Heel het weekend viel Verstappen toch ietwat tegen, met een fout van Ferrari die hem uiteindelijk promoveerde naar het podium. Vooral de grote frustratie van Charles Leclerc en de strategische fouten van Ferrari zijn diverse internationale media niet ontgaan. F1Maximaal.nl zet de consensus na de afgelopen wedstrijd op een rijtje.

In Italië zag men Ferrari door het ijs zakken. Na een pitstop-fout van de Italiaanse renstal viel Charles Leclerc terug naar de vierde plek, terwijl Carlos Sainz tegen de achtervleugel van Sergio Pérez aankeek na de pitstop-fase. 'De regen compliceerde de plannen van Ferrari, dat fouten maakte in de pitstops', wordt gesteld bij La Gazzetta dello Sport.

'Leclerc viel van pole terug naar de vierde plek. Verstappen bouwde hierdoor zijn voorsprong in het WK uit tot negen punten. Een nachtmerrie in het vorstendom. Pérez werd de held van de dag die de Grand Prix-zege naar Red Bull Racing toetrok. Zijn overwinning toverde uiteraard ook een glimlach op het gezicht van Verstappen, die zijn voordeel in de titelstrijd toe zag nemen.'

'Ferrari met een cadeautje aan Red Bull'

Ook bij het Italiaanse Corriere dello Sport wordt duidelijk dat de invloed van Verstappen op het afgelopen weekend beperkt was. Bij dit medium wordt eveneens ingezoomd op het team van Leclerc en Sainz: 'Ferrari verlaat het prinsdom, na heel het weekend te domineren, met een cadeautje aan Red Bull dat nog verrassender was dan de plotse uitvalbeurt van Leclerc in Spanje.'

'Ferrari verknalde de strategie en zag Leclerc terugvallen naar de vierde plek. Zo kwam hij terecht achter Verstappen, die uit een lastige situatie toch nog een beetje voordeel wist te halen', zo wordt de wedstrijd samengevat. Het lot van Verstappen lag tijdens de race in handen van Red Bull, dat verder weinig voor hem kon betekenen.

Leclercs vloek

We gaan door naar de Spaanse media. Bij AS zag men uiteraard met tevredenheid twee Spaanssprekende coureurs op het ereschavot belanden. Over Verstappen houden ze het kort: 'Ook Verstappen passeerde Leclerc, met een actie bij de pit-exit op het randje van het onmogelijke, waarna Ferrari zelfs een claim indiende. Mad Max vergroot ondertussen zijn voordeel in het klassement met een derde plaats, en de vloek van Leclerc blijft voortleven.'

Onze oosterburen richtten zich wel specifiek tot de leider in het wereldkampioenschap, en blijken niet enorm onder de indruk van de vertoning van Verstappen: 'Ondanks een nogal zwak weekend vergrootte de Nederlander zijn voorsprong op de zwaar gefrustreerde Leclerc, die nu negen punten achterstaat in het klassement', wordt gemeld bij Süddeutsche Zeitung.

Internationale media: 'Pérez' zege toverde een glimlach op gezicht van Verstappen'
Carlos Sainz (P2) slaat een klein gaatje naar Max Verstappen (P3) en Charles Leclerc (P4) in de Grand Prix van Monaco 2022.

Pérez op de hielen van Verstappen

Bij het Britse Sky Sports F1, dat we doorgaans altijd meenemen, werd met geen woord gesproken over het weekend van Verstappen. Alleen het groeiende gat naar zijn Monegaskische titelrivaal werd kortstondig belicht. Bij The Telegraph werd wel iets meer informatie verschaft: 'Pérez staat op vijftien punten van teamgenoot Verstappen aan de top van het kampioenschap. Dat maakt het klassement plots een stuk spannender dan voor de race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws