Van de Grint kritisch op protest Ferrari: 'Kom niet met zulke futiliteiten' Formule 1
Formule 1

Van de Grint kritisch op protest Ferrari: 'Kom niet met zulke futiliteiten'

Van de Grint kritisch op protest Ferrari: 'Kom niet met zulke futiliteiten'

Kees van de Grint kan niks met de protesten van Ferrari ten opzichte van Red Bull Racing. Volgens de Italiaanse renstal gingen Max Verstappen en Sergio Pérez over de gele lijn bij het uitrijden van de pitstraat. Andersom wilde Helmut Marko ook een straf zien voor Ferrari, nadat Charles Leclerc de weegbrug miste in de kwalificatie. Van de Grint vindt het een kinderachtig spel tussen beide teams.

Pérez wist de race uiteindelijk te winnen, terwijl Verstappen boven concurrent Leclerc wist te eindigen. Van de Grint zag dat Ferrari vooral probeerde om meer punten te pakken door een protest aan te dienen bij de FIA. 'Ik vind het uitermate zwak van Ferrari', stelt de voormalig bandenexpert bij Tracktalk op Viaplay. 'Je moet de race gewoon winnen op het circuit. Je moet niet met zulke futiliteiten aankomen. Als de wedstrijdleider het beoordeelt en bestraf dan is het prima.'

Jeroen Bleekemolen was verrast dat er geen straf werd gegeven aan de coureurs van Red Bull. De Nederlander kent wedstrijdleider Eduardo Freitas als een man die de regels altijd volgt. 'Als je over die lijn gaat dan hoor je natuurlijk een straf te krijgen. It's a concrete wall, zei Freitas altijd. Hij is normaliter altijd een hele strenge wedstrijdleider. Ik denk dat de regels gewoon niet duidelijk zijn.' Zelf zou Bleekemolen Verstappen geen straf hebben gegeven. 'Hij was niet volledig over de lijn en ik vind dat je een beetje marge mag hebben'

Van de Grint ergert zich ook aan Marko

Niet alleen Mattia Binotto zorgde voor ergernissen bij Van de Grint. Hij is ook kritisch op Helmut Marko. 'Ik heb me ook geërgerd aan Marko. Hij zei dat Leclerc bestraft had moeten worden omdat hij de weegschaal voorbij was gereden in de kwalificatie. Dat is gewoon flauwekul en echt kinderachtig. Dit hoort niet bij volwassen topsporters. Dan moet hij ook gewoon een grote vent zijn en een protest indienen, maar hij wilde eigenlijk alleen maar een spelletje spelen. Daar ben ik geen fan van', aldus Van de Grint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws